Remake prvního System Shocku je na Kickstarteru a prezentuje se demem
zdroj: tisková zpráva

Remake prvního System Shocku je na Kickstarteru a prezentuje se demem

29. 6. 2016 11:09 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Původně se o předělávce prvního System Shocku, na níž pracuje tým Nightdive Studios, hovořilo jako o remasteru, nicméně jelikož ve hře nezůstane kámen na kameni, společně se vstupem na Kickstarter už tvůrci hovoří o remaku. Je to logické, protože nový System Shock neprojde faceliftingem, jak se tomu u remasterů děje, ale bude vytvořen od základu znovu. Nicméně to něco stojí a tak Nightdive žádají na Kickstarteru 900 tisíc dolarů.

Že nejde jen o sliby věcí vzdálených dokazuje demo, které je ukázkou úrovně z pre-alfa verze hry. Většina věcí v něm se bude měnit, ať už optimalizace, vizuální kvalita i některé prvky, ale už si můžete udělat představu o tom, jak hra bude v enginu Unity vypadat. Linky na demo najdete na kickstarterových stránkách a to rovnou na třech platformách digitální distribuce – Steamu, GOG a Humble Store.

Jelikož jde o remake, nebude původní hra přetvořena v poměru 1:1. Autoři chtějí vystihnout ducha a styl původní hry a neomezovat se přitom nutností používat některé prvky, které už cítí, že se do moderní hry nemusí hodit, respektive jsou ke škodě celkového zážitku. Přímo říkají, že Citadela, kde se System Shock odehrává, nebude stejná, jako byla, ale bude taková, jak si ji pamatujete. Nepřátelé, zbraně i lokace budou přetvořené, ovšem návaznost zaručí fakt, že tohle všechno bude mít pod palcem Robb Waters, grafik, který stál za podobou původní hry.

Vylepšené bude uživatelské rozhraní, herní prvky, nepřátelé apod. Hra bude mít i nový soundtrack, nicméně, Nightdive trefně poznamenávají, že víc než hudba budou důležitější zvuky, které dotváří unikátní atmosféru originálu. A samozřejmě návaznost podtrhuje i návrat Terri Brosius, která dabovala Shodan i v první hře.

Se scénářem pak pomůže Chris Avellone, který se tak trochu stal hostujícím scenáristou půlky menších nezávislých studií. Navíc se zdá, že poradní hlas by mohli mít i další členové bývalých Looking Glass, kteří nyní v týmu Otherside Entertainment kutí Underworld Ascendant a chystají se i na System Shock 3, ke kterému konečně po dohodě s Nightdive získali práva (viz článek).

Momentálně je System Shock Remake plánovaný na PC a Xbox One, přičemž na PC vyjde na Steamu, GOG a Humble Store. Oněch požadovaných 900 tisíc je klíčových pro kompletní zafinancování hry, ale zdá se, že by projekt neměl mít problémy, protože po jednom dnu už má vybraných 350 tisíc dolarů.

Nejnovější články