Resident Evil 4 a Code Veronica X vyjdou na podzim v HD grafice
zdroj: tisková zpráva

Resident Evil 4 a Code Veronica X vyjdou na podzim v HD grafice

24. 3. 2011 18:36 | Novinky | autor: Petr Poláček |

HD remaky populárních her prostě frčí, je to snadná cesta, jak je s minimálními náklady...

HD remaky populárních her prostě frčí, je to snadná cesta, jak je s minimálními náklady znovu prodat novému publiku na PS3, X360 a někdy i PC. Capcom se této vlny, která občas vyplodí něco užitečného a někdy zcela zbytečného, chytil také a na výročí 15 let od vydání prvního Resident Evilu, dnes oznamuje HD remaky titulů Resident Evil 4 a Residen Evil: Code Veronica X. Z první jmenované hry pochází i srovnávací obrázky u textu, na nichž se Capcom snaží ukázat, jak moc předělání do HD vizuální stránce RESI 4 pomůže. Z vlastní zkušenosti si však nevybavuji, že by RESI 4 měl tak mázlou grafiku (ani na PS2 ani na GC) a potřeboval nutně jen pár let od svého vydání HD remake. Možná mě paměť klame, možná klame Capcom, ale fakt, že obě hry vyjdou letos na podzim pro PS3 a X360 (v digitální podobě) je sám o sobě pozitivní. Se zpětnou kompatibilitou jsou na tom totiž velmi špatně obě konzole. Stručný popis obou her najdete po rozkliku článku:

Hvězdou výborného Resident Evil 4 je Leon Kennedy, který se při hledání unesené prezidentovy dcery dostane na stopu viru Las Plagas, který posedl odlehlou španělskou vesničku, a náhoda tomu chtěla, že jsou do toho zapleteny postavy z Leonovy minulosti. HD verze bude obsahovat i epilog Separate Ways, který třeba v původní Gamecube verzi vůbec nebyl.

Resident Evil Code: Veronica X se naproti tomu odehrává v roce 1998, tři měsíce po zničení Raccoon City a hlavní hvězdou této zombie show je Claire Redfield, chudák hledá svého brášku. Kvůli strkání nosu do záležitostí pařížské pobočky Umbrelly skončí Claire na, fanouškům známém, ostrově Rockford, kde má být zbavena života, ale podaří se jí po nečekaném náletu uniknout, což jí dává šanci bojovat o svůj život. V prostředí plném mutantů a zombíků to však nebude jednoduché.

 

Nejnovější články