Respawn potvrdili vývoj Titanfall 2, který vyjde i na PlayStation 4
zdroj: tisková zpráva

Respawn potvrdili vývoj Titanfall 2, který vyjde i na PlayStation 4

13. 3. 2015 10:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Titanfall 2 bychom se nedočkali snad jen v případě kdy by jednička byla velký komerční propadák. To se naštěstí nestalo, protože hra dopadla dobře jak u kritiky, tak u hráčů a prodalo se jí několik milionů kusů. EA už druhý díl několikrát naznačovali a bylo jen otázkou času, než se k tomu vyjádří i někdo z Respawn Entertainment. Nakonec se příjemné povinnosti ujal rovnou šéf studia Vince Zampella, který existenci dvojky potvrdil v rozhovoru pro IGN.

"No, EA to pokračování už tak nějak oznámila, takže bych mohl hrát tajemného a tvrdit, že o tom nic nevím, nebo... Jo, na pokračování pracujeme. Zatím hra nemá žádné oficiální jméno, ale pracujeme na tom. To je naše hlavní činnost, ale vedle toho pomalu zavádíme i druhý tým, který dělá menší věci. Malé, experimentální věci a nespěchá. A vyjde na více platforem," řekl Zampella v rozhovoru pro IGN.

Možná se tedy hra ve výsledku nebude jmenovat Titanfall 2, ale přípravu pokračování máme oficiálně potvrzenou. Včetně malé nenápadné poznámky, že dvojka bude multiplatformová, což je také jedna z věcí, kterou EA v minulosti naznačovali. Ostatně Zampella v rozhovoru přiznal, že pokud by mohli na prvním dílu něco změnit, byly by to právě platformy, na kterých hra vyšla. Ne snad, že by Respawn nechtěli být na Xboxu (a PC), ale chtěli být i na PlayStationu. Jenže ve své době to prý nešlo.

Bez peněz a podpory Microsoftu by Titanfall nevznikl, v danou chvíli to bylo to nejlepší možné rozhodnutí. V případě dvojky už ale omezení padá a hra vyjde i na PlayStation 4 (a zřejmě už ne na X360), což je ostatně pro tvůrce žádoucí - být na co nejvíce platformách a oslovit tak větší množství hráčů. V podobných konturách tvůrci uvažují i o DLC. Prý by ideálně chtěli vydávat nové mapy zadarmo a nenabízet je jako placené DLC z prostého důvodu - ne všichni si je koupí.

zdroj: Vlastní

Když někdo DLC má a někdo zase ne, tak to tříští hráčskou základnu, rozbíjí matchmaking apod. Jenže v dnešní době podobně velká hra jako Titanfall prostě DLC mít "musí", a kdyby to nebyly multiplayerové mapy, co jiného by vývojáři nabídli? Jen kosmetické drobnosti ve formě mikrostransakcí? I to je možné. Bezplatné mapy nicméně nejsou slibem Zampelly, jako spíše jeho zbožným přáním.

Ve fázi přání je také lepší a propracovaná příběhová složka. Plnohodnotná singleplayerová kampaň nás asi nečeká, ale u identického formátu a zpracování příběhu by taky zůstat nemělo. Tvůrci si jsou totiž vědomi, že v té frenetické akci ne každý pochytil všechny příběhové nuance. Proto si tvůrci vytkli za cíl na kampani pořádně zapracovat. Základní formát příběhu v rámci multiplayerových zápasů by na jedničce ale neměnili, takže nás možná tradiční singleplayerová kampaň čeká až v případné trojce, jestli vůbec. A datum vydání dvojky? Zatím nevíme a můžeme jen tipovat, jestli to bude první polovina příští roku, nebo si Respawn troufnou Titanfall 2 vydat v posledním kvartále.

Nejnovější články