Robotům ve stealth akci Sir, You Are Being Hunted můžete konečně čelit s jinými hráči v multiplayeru
zdroj: tisková zpráva

Robotům ve stealth akci Sir, You Are Being Hunted můžete konečně čelit s jinými hráči v multiplayeru

13. 10. 2015 10:56 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Nadšení z robotické stealth akce Sir, You Are Being Hunted bohužel po pár hodinách hraní vyprchalo, jak píše Vilém v recenzi, ale platí to jen o singleplayeru. V multiplayeru je hraní britsky stylizované hry úplně jiný kafe, protože jde nejenom o přežití v boji či útěku před roboty, ale ve výsledku též o přechytračení spoluhráčů. Že hra žádný multiplayer nemá? Nenechte se mýlit. Tvůrci konečně splnili jeden ze slibů, které dali podporovatelům na Kickstarteru během kampaně v roce 2012 a zprovoznili finální verzi zmíněného multiplayeru. Jestli jde o důvod hru znovu spustit (nebo vůbec nainstalovat)? Rozhodně, protože kombinace PvE a PvP v jednom multiplayerovém módu není zrovna obvyklá.

Od pátku minulého týdne můžete multiplayerovou verzi Sir, You Are Being Hunted nejenom hrát, ale též provozovat s vlastními pravidly a nastavením, protože tvůrci ze studia Big Robot samozřejmě podporují dedikované servery.

Každá multiplayerová hra se odehrává na ostrově, ze kterého může po nasbírání potřebných kusů „něčeho“ prchnout skrze portál pouze jediná osoba. Zároveň se ale musí všichni hráči na ostrově bránit před hlídkujícími roboty, což spíše vyžaduje spolupráci.

Schizofrenní hratelnost tak všem hráčům velí, aby celou dobu spolupracovali, kryli se a vzájemně likvidovali nepřátele, třeba i společně sbírali kusy portálu, jen aby se nakonec poprali mezi sebou, protože pryč z ostrova může vážně jenom jeden. Klidně ale můžete zkusit osamocenou hru, kdy se vyhýbáte nejenom robotům, ale též ostatním hráčům, protože nasbírat potřebné předměty k aktivaci portálu můžete klidně sami. Jen to asi bude poněkud obtížný úkol...

zdroj: Archiv

Portál je aktivní jen po určitou dobu, ale opakovaně, což hra dopředu oznámí. Dobu, po kterou je portál aktivní, ale i další myriádu pravidel multiplayerové hry nastavuje správce dedikovaného serveru, takže si buď najdete hru, co vám vyhovuje, nebo si prostě založíte vlastní server v naději, že vaše pojetí hry je atraktivní pro další hráče. Detaily o povaze multiplayeru v SYABH hledejte na oficiálních stránkách, spoustu toho ale může odkoukat z videa někde okolo.

Nejnovější články