Rockstar naznačuje pokračování Red Dead Redemption
zdroj: tisková zpráva

Rockstar naznačuje pokračování Red Dead Redemption

17. 10. 2016 16:25 | Novinky | autor: Adam Homola |

Rockstar Games chystá na letošek oznámení své nové hry. Co to bude bylo až dodnes předmětem mnoha spekulací, nicméně sociální sítě a webová stránka Rockstaru dnes daly skrze dva obrázky jasně najevo, že s dalším dílem Grand Theft Auto počítat prozatím nemáme. Že půjde o novou hru ze série Red Dead je teď už téměř jisté a oficiální oznámení na sebe nenechá dlouho čekat.

Zatímco první obrázek nabídl pouhé logo Rockstaru na červeném pozadí, druhý příliš prostoru pro spekulace o hře nenechává. Na obrázku je jasně vidět sedm siluet, skoro všichni mají klobouky, (kabát) a zbraně, které by se v období divokého západu rozhodně neztratily.

Pozastavit se můžeme už jen u samotného počtu postav. Těch je na obrázku sedm a tak se můžeme začít bavit o tom, jestli bude ve hře sedm hratelných postav. Nebo jestli dělá Rockstar vlastní verzi Sedmi statečných? Sedm siluet samozřejmě sedm hratelných postav negarantuje a klidně může být hratelná je ten prostřední, zatímco ostatní budou prostě jen důležité příběhové postavy a parťáci pro hlavního hrdinu.

Druhý obrázek, který už naznačuje poměrně jasně...

Jenže vývojáři z Rockstaru chtěli mít více hratelných postav snad už u GTA: San Andreas a tehdy jim to nevyšlo z technických důvodů. K více hratelným hrdinům se dostali až v Grand Theft Auto V v roce 2013. Od té doby uplynulo několik let a z Rockstaru nevypadla žádná nová hra. GTAV dostalo svoji vylepšenou verzi pro současnou generaci konzolí a GTA Online funguje víc, než čekalo samo studio.

Právě vzhledem k úspěchu GTA Online by bylo s podivem, kdyby nové Red Dead nemělo žádné online prvky. O regulérní online hru snad nepůjde, ale už Red Dead Redemption mělo svůj multiplayerový mód. Proto se dá očekávat, že ten zde bude, minimálně ve vylepšené verzi, přítomný. Vývojáři, posílení úspěchem GTA Online, by zde mohli na pilu klidně ještě přitlačit a udělat z nové hry neustále připojenou akci s možností se kdykoliv připojit k cizí hře, ať už jako spoluhráč, či protihráč.

První obrázek byl sice zabarvený rudě, ale prostor pro spekulace tu ještě byl.

To už jsou ale pouhé spekulace a odhady, stejně jako můžeme spekulovat o jménu hry. Red Dead Revolution? Red Dead Redemption 2? Nebo jen Read Dead? Dřívější spekulace mluvily prequelu k Red Dead Redemption a na internet se také dostal údajný obrázek mapy herního světa. Vyloučit nemůžeme třeba ani remaster jedničky či dvojky, i když to by vývojáři asi takhle nápadně nenaznačovali.

Nejnovější články