Roguelike horor Monstrum začne děsit i na konzolích
zdroj: tisková zpráva

Roguelike horor Monstrum začne děsit i na konzolích

5. 7. 2018 11:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Prožívat pořád dokola jednu a tu samou noční můru není zrovna cesta ke zdravému odpočinku. Pokud však neholdujete práškům, tak s tím moc nenaděláte. Ale hrát neustále dokola hororový roguelike survival Monstrum? To už je plně ve vašich rukách. Pokud vás tato záležitost před lety minula, případně vám nevoní hraní na PC, můžete se těšit na konzolové porty.

O čem by tak mohla být hra s názvem Monstrum? No, klidně o malém bílém králíčkovi, ale to není ten případ. Jako velká spousta hororů začíná i tento vaším probuzením do prostředí, které se po čas vašeho spánku změnilo k nepoznání. Ocitáte se v útrobách lodi, po kolezích ani vidu, ani slechu, všude panuje neprostupná tma a sem tam zazní nelidské skřeky.

Jak záhy zjistíte, společnost vám dělá jen a pouze krvelačná bestie dychtící po vaší smrti. Musíte jednat rychle, pokud se z lodi chcete dostat živí. S uprchnutím vám pomůže vrtulník, který bohužel není v dobré kondici, takže vás nejprve čeká opravování a tankování.

zdroj: Archiv

K ruce máte pouze baterku, takže během napadení jste naprosto bezbranní. Musíte utíkat, schovávat se a různými způsoby odlákávat pozornost nepřítele. Jinak totiž zemřete a celá noční můra začne úplně od začátku.

A lehčí to nebude. Nemění se totiž jen monstra, ale i celé prostředí díky procedurálnímu generování. Každý průchod je tak úplně novou zkouškou, ve které se neustále ohlížíte přes rameno, myslíte na nejhorší a doufáte v nejlepší.

Monstrum vyšlo před třemi lety na Steamu, kde podporuje Oculus Rift a do zítra ho můžete pořídit ve slevě za 3 eura. K dnešnímu dni se prodalo na 100 tisíc kusů, čemuž odpovídá i velmi kladné hodnocení na Steamu. Asi proto se tvůrci rozhodli vydat svůj počin na konzolích PlayStation 4 a Xbox One. Jen nám nějak zapomněli sdělit datum…

Nejnovější články