Rozšířená verze FTL slibuje novou rasu a záplavu detailů
zdroj: tisková zpráva

Rozšířená verze FTL slibuje novou rasu a záplavu detailů

2. 1. 2014 11:17 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Ačkoliv bylo rozšíření nezávislé "simulace kapitána Kirka" FTL jménem Advanced Edition oznámeno už v listopadu, vývojáři z Subset Games nyní pustili nějaké nové informace včetně plánované nové drsné rasy, nových barviček ufounů nebo baterií.



Zrekapitulujme si předešlé oznámení, které vám přibližoval Aleš. Krom nezbytné série palubních systémů slibovali vývojáři i nové mise, některé prý i z klávesnice Chrise Avelloneho. Navíc by mělo dojít i na některé novinky ohledně naloďování na nepřátelské lodě. Přislíbena byla rovněž iPad verze.

To vše platí, a nově k tomu přibude i nová mimozemská rasa jménem Lanius. Jedná se o strojový druh, který zjevně malinko parazituje na tropách ohledně Borgů – například tím, že mrchožrouti Laniusáci možná pozřeli veškeré důkazy existence starověkých galaktických ras. Nejde přímo o asimilátory, ale spíše kovovou formu života, která pojídá minerály, dlouhé věky tráví v hibernaci a pak se čas od času probudí a dorazí nějakou slabší rasu ve snaze spořádat její zásoby kovu. Povětšinou by Laniové měli být na protilehlé straně barikády, bude však možné některé kovošroty zařadit i do posádky, kde přijde vhod jejich nulová potřeba podpory života.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Společně s tím se hráči dočkají i několika dalších detailů, především nové lodní třídy patřící i Laniusákům. Dále pak osmi dalších tříd, náhradní baterie poskytující šťávu v případě výpadku reaktorů a rovněž nových dronů včetně jednoho dodávajícího vaší lodi štítů. Mezi superdetaily se pak dále řadí třebas slibované přidání více barev ke každé rase, což by mělo zajistit snazší a rychlejší rozeznání členů posádky. Samotné datum vydání zatím není známé, očekává se ale někdy v první části tohoto nového, krásného roku. 

Seznam však tímto zdaleka nekončí, protože web vývojářů slibuje "přidáme další novinky". Vezmeme-li v potaz, že Advanced Edition bude šířena jako free update nahrazující na současnou verzi (přičemž komu to vadí, může si novinky deaktivovat a hrát vanilla verzi), rozhodně nám ten nový rok co do byznysplánů vývojářů nezačíná špatně…

Nejnovější články