RPG detektivka No Truce With the Furies má nový název a ukazuje se v novém traileru
zdroj: tisková zpráva

RPG detektivka No Truce With the Furies má nový název a ukazuje se v novém traileru

13. 3. 2018 11:21 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Vymyslet originální název pro izometrické RPG s policistou v hlavní roli, to dá zřejmě zabrat. První pokus estonského studia ZA/UM nedopadl moc slavně, protože „No Truce With the Furies“ není zrovna nic úderného a zapamatovatelného, natož abyste si pod tím představili nějakou konkrétní hru. Proto své vznikající děťátko vývojáři přejmenovali a napodruhé mu do vínku dali jméno Disco Elysium.

Jestli bude druhý název marketingově atraktivnější, to si netroufám soudit, ale rozhodně si na něm míň zlámete jazyk. Půjde o řešení zapeklitého detektivního případu v kulisách fantaskního města Revachol. Coby zneuznaný policista si budete muset poradit s vyšetřováním vraždy navzdory zkorumpovaným politikům. Dostane se na vyslýchání svědků, shromažďování důkazů, sledování stop i vloupávání se do domů potenciálních pachatelů, prostě všechno, co byste očekávali.

zdroj: Vlastní

Disco Elysium se kasá naprosto originálním systémem schopností, kdy budou vaše pocity, vzpomínky a pochybnosti esenciální součástí každého rozhovoru. Rozvíjet můžete jak racionální myšlení a vnímavost vašeho detektiva, tak i jeho šestý smysl a intuici. Případ můžete řešit také za použití násilí, ovšem obejdete se i bez něj. Součástí hry bude rozsáhlý systém převleků, protože ne všude vás pustí v standardní policejní uniformě a jiná volba oblečení vám umožní podezřelé svádět, ale třeba i zastrašit.

Nejen speciální oblečky, ale především veškeré důkazy budete moct spravovat v inventáři, kde je dáte do souvislostí a účinněji je pak použijete k usvědčení pachatele. Všechno zmíněné dá dohromady unikátní osobnost vyšetřovatele, včetně toho, jestli jste hodný nebo zlý policajt. Nebo ten policajt, který se na řešení vražd vykašlal a jen se potloukal po okouzlujícím prostředí Revacholu, což můžete taky udělat, i když vás to v příběhu asi nijak výrazně neposune.

Produktová stránka na Steamu inzeruje soundtrack od britské rock’n’rollové skupiny British Sea Power, která zrovna moc neladí s diskem v názvu, ale zní docela zajímavě. Stejně jako koneckonců celá hra, pokud se jí povede splnit ne úplně skromné sliby. Titul měl pod svým původním názvem vyjít už loni, nyní pro jistotu nemá stanovené datum vydání blíž než na druhou polovinu letošního roku. Vypadá ale prozatím jako hra, na kterou se vyplatí si počkat.

Nejnovější články