RPG Mages of Mystralia od tvůrce Forgotten Realms vás nechá vytvářet vlastní kouzla
zdroj: tisková zpráva

RPG Mages of Mystralia od tvůrce Forgotten Realms vás nechá vytvářet vlastní kouzla

22. 6. 2016 10:18 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Forgotten Realms znají fandové stolních i počítačových RPG jako jeden z klíčových světů Dungeon & Dragons. Asi ale jen fajnšmekři poté ví, že za tímto světem stojí Ed Greenwood, který také stojí za scénářem právě představovaného RPG Mages of Mystralia. Hra ze všeho nejvíce připomíná akční RPG typu Fat Princess, se kterou sdílí vyloženě pohádkovou atmosféru.

Celá hra se točí kolem systému magie a kouzlení. Hlavní hrdinka Zia v sobě objevila magické schopnosti, což jí ale odsoudilo k vyhnanství. Její cesta zpátky tak začíná mimo domov, kde se snaží najít další mágy v exilu a naučit se od nich jejich magické triky a vědomosti.

Klíčovým prvkem hratelnosti je systém skládání kouzel. Ta se skládají ze série run, které k sobě skládáte a modifikujete tak jejich funkci. Kupříkladu základní runa ohnivé koule způsobí to, že vaše hrdinka vykouzlí ohnivou kouli, která vedle ní levituje a nic nedělá. Jenže, když k ní přidáte runu pohybu, rázem máte fireball. Nemusíte ale končit něčím tak prostým. Přidejte rozdělení a máte několik ohnivých koulí a runa navádění vám zajistí, že nemusíte moc řešit, kam je střílíte.

Mages of Mystralia stojí na tom, že budete s kombinacemi různých run experimentovat. Cílem není opakovat několik zaběhlých formulí, ale snažit se objevit nová kouzla, nové efekty, které mohou být užitečné v boji a nebo prostě jen zábavné. Nicméně obsahem hry nebude jen boj, kouzla využíváte i při řešení puzzlů.

K dispozici budou kouzla ze čtyř prvků - ohně, země, vody a vzduchu. Podle toho, jakou podstatu má kouzlo, může být efektivnější při boji s určitým typem nepřítele. Někdo bude zranitelný ohněm, jiný zase bere ohnivou lázeň při ranní rozcvičce. Prvky budou hrát roli i v řešení hádanek, kdy, logicky, pochodeň zapálíte jen ohnivým kouzlem apod. Celkově zní nápad s tvorbou vlastních kouzel dobře, snad jej doprovodí stejně zábavná hratelnost. Mages of Mystralia vyjde na PC v příštím roce.

zdroj: Archiv

Nejnovější články