RPG Selling Sunlight zaujme krásnou kreslenou grafikou, originálním světem i hrdinou bez tváře
zdroj: tisková zpráva

RPG Selling Sunlight zaujme krásnou kreslenou grafikou, originálním světem i hrdinou bez tváře

14. 10. 2017 10:02 | Novinky | autor: Adam Homola |

Protivníci bývají ve hrách různí, ale málokdy mají formu celých planet či jiných vesmírných těles. V chystané novince Selling Sunlight se postavíte samotnému Slunci. To, nebo možná spíš ten, tu nebude jen klasickou hvězdou. Slunce vám vzal tvář a vy ji chcete získat zpátky. Namísto epických soubojů třeba ve stylu God of War se připravte spíše na dialogy, osobitý vizuální styl a vůbec atmosféru, kterou byste jinde těžko hledali.

Selling Sunlight zní jako příběhové RPG bez soubojů zajímavě samo o sobě, ale zasazením do unikátního světa to vylepšuje ještě o kus dál. Zdejší planeta se totiž zastavila a nehýbe se. Výsledkem jsou její dvě radikálně odlišné poloviny: ta jedna skoro vře, když na ni neustále praží slunce, zatímco z té druhé se stala v podstatě jen zamrzlá poušť.

Obyvatelná je tak jen jedna úzká linie s nikdy nekončícím západem slunce, ale zase se spoustou roztodivných stvoření, ohnivých dušiček, slunečných kněží, rostlinných lidí, pavouků a včel. Obrovských včel, se kterými se můžete kamarádit.

zdroj: Vlastní

Vy hrajete za putujícího obchodníka bez tváře a jasně definované rasy či pohlaví. Vývojářky z italského studia CoseBelle sice nic z toho nechtějí definovat, ale podle obrázků je jasně vidět, že namísto celé tváře vám Slunce ukradl spíše jen oči a čelo, zatímco zbytek alespoň mě osobně připomíná ženskou tvář.

Tak jako tak si budete moct budoucnost i minulost postavy prý definovat sami, a to nejen poznáváním nových kultur, ale i skrze pestré dialogy s různými obchodníky, přáteli i nepřáteli. Během povídání, smlouvání, svádění a obchodování pak kujete pikle proti samotnému Slunci, nebo se k němu chcete naopak dostat proto, abyste si svoji tvář vyprosili zpátky.

Každá z postav, kterou ve světě Selling Sunlight potkáte, má vlastní příběh, motivace a samozřejmě i dialogy. A s většinou z nich si můžete vyprávět příběhy, vyměňovat dary a můžete si s nimi dokonce i dopisovat nebo je přibrat k sobě a začít společně cestovat.

Vývojářky celou hru ručně nakreslily vodovkami a jde to vidět hned na první pohled. Selling Sunlight prostě vypadá skvěle a možná i grafika, společně s ambicí RPG bez soubojů, má za následek pravděpodobně úspěšný Kickstarter. CoseBelle si stanovily cíl na 12 tisíc eur a v době psaní textu mají už přes 11 tisíc s tím, že do konce kampaně zbývá ještě jedenáct dnů. Problém s financemi tak asi nebude a na Selling Sunlight se můžeme pomalu začít těšit.

Jen si na hru ještě počkáme. Vývojářek je v týmu málo, a tak se s vydáním plné hry počítá až na rok 2019 a zatím pouze na Windows. Zájemci se mohou podívat i na Itch.io, kde je k dispozici krátké demo z rozpracované verze hry.

Nejnovější články