RPG skákačka Sand and Sanctuary navštíví PS4 a Vita
zdroj: tisková zpráva

RPG skákačka Sand and Sanctuary navštíví PS4 a Vita

28. 8. 2014 19:48 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Dvoučlenné vývojářské indie uskupení Ska Studios ze Seattlu dnes oznámilo svou čtvrtou velkou hru jménem Salt and Sanctuary. Má se jednat o "brutální RPG hopsačku", která se navíc podle obrázků bude pyšnit svébytným a vážně pěkným vizuálním zpracováním. Jedinou nevýhodou pro některé hráče je tedy snad pouze exkluzivní cílení pro PlayStation 4 a PS Vita.

"Salt and Sanctuary vás jako námořníka z potopené lodi vyvrhne na prazvláštní, ďábelský ostrov, který je z nějakého důvodu izolován od stovky let trvající světové války," praví příběh a vytváří tak vážně zajímavý koncept celkově atraktivní hry. Jako kdyby bylo třeba po těch povedených obrázcích ještě více nabuzovat očekávání.

Ska Studios v minulosti vydali sérii Dishwater a Charlie Murder, ale i menší titul jménem I MAED A GAM3 W1TH Z0MB1ES 1NIT!!!1, z jehož jména si můžete domyslet punkovou podstatu jejich rukopisu. Zajímavé je, že tyto byly pokaždé zaměřeny pro Xbox Live Arcade, Salt and Sanctuary je tedy debutem vývojářů pro zařízení Sony.

Salt and Sanctuary zdroj: tisková zpráva

Právě The Dishwasher: Vampire Smile a Charlie Murder se má podobat 2D hratelnost plná brutálních soubojů na pozadí krásných 2D lokací. Hloubku pak hře dodají klasické RPG elementy, mezi něž kromě vylepšování postavy patří například i ovlivnění rychlosti pohybu a staminy dle zatížení postavy předměty.

O možnosti vydání pro PC se tisková zpráva ani nezmiňuje, a vzhledem k minulosti Ska Studios je to veskrze nepravděpodobné. PC hráči budou Salt and Sanctuary konzolistům moci závidět po vydání někdy v průběhu příštího roku.

zdroj: Archiv

Nejnovější články