Rytmická VR střílečka Audica se nápadně inspiruje Beat Saberem
zdroj: tisková zpráva

Rytmická VR střílečka Audica se nápadně inspiruje Beat Saberem

14. 2. 2019 14:53 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Vzpomínáte na autory Rock Bandu a Dance Central, studio Harmonix? Naposledy jsme o nich slyšeli před pár lety v souvislosti s hudební střílečkou Chroma, ta už je však podle všeho passé. Místo toho pracují na rytmické hře pro virtuální realitu jménem Audica. A ta snad ani nezastírá velmi okatou inspiraci česko-slovenským Beat Saberem. Jen místo uspokojivého sekání světelnými meči trefujete notové terče.

Harmonix Audicu vyvíjí pro HTC Vive a Oculus Rift, do předběžného přístupu by měla na Steamu dorazit v březnu. Po spuštění bude obsahovat deset licencovaných písniček, každou se čtyřmi stupni obtížnosti, jedno prostředí a set zbraní. Své skóre budete moct s ostatními hráči porovnávat v reálném čase.

zdroj: Archiv

Plná verze, kterou Harmonix plánuje vydat do konce letošního roku, by pak měla obsahovat minimálně 25 písniček, kampaň a tréninkový mód, jakož i rozmanitější prostředí a zbraně. Možná dokonce i nové herní mechaniky. Nechte mě hádat, světelné meče a sekání do terčů namísto střelby?

„Audica začala jako nadšenecký projekt malého vývojářského týmu v rámci Harmonix. Rozhodli jsme se ji zatím vydat v předběžném přístupu a s vaší pomocí z ní udělat další rytmickou hru, kterou si musí zahrát každý. Výhodou malého týmu je, že můžeme rychle reagovat na vaše podněty a pružně je zahrnovat v dalších betaverzích,“ píše se na produktové stránce na Steamu.

Early access tamtéž začne 7. března.

Nejnovější články