S Čechy do vesmíru! Sci-fi akce Legends of Azulgar vyšla v early accessu
zdroj: tisková zpráva

S Čechy do vesmíru! Sci-fi akce Legends of Azulgar vyšla v early accessu

4. 9. 2017 12:50 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Česká hra Legends of Azulgar vstoupila do předběžného přístupu, což je informace, která by měla eminentně zajímat všechny fanoušky válečných vesmírných lodí. V novince studia Lusorion Creatives si totiž kousek po kousku sestavíte vlastní plavidla, poskládáte je do flotil, upravíte si kapitána, vybudujete mocnou vesmírnou stanici, a s tím vším se vrhnete do hektických, akčních přestřelek v mezihvězdném vakuu.

Ještě než se pustím do podrobnějšího popisu toho, co vás v Azulgaru čeká, je na místě zmínit jedno varování: hra se momentálně nachází teprve v rané alfě. Současná verze má za úkol spíš demonstrovat potenciál a nabrat nadšené komunitní spolutvůrce, než že by fungovala jako plnohodnotný titul. Ale podle videí a obrázků se zdá, že minimálně po grafické stránce se tvůrci už teď vůbec nemají za co stydět.

Torpéda se řítí do boků, rakety vybuchují v ohnivých gejzírech, ze všech stran štěkají kulomety, a do toho se lodě chrání směrovými štíty jako nějací technologicky vyspělí plasmoví rytíři. Legends of Azulgar otestuje nejen vaše reflexy, ale také taktické a strategické schopnosti, a pochopitelně i konstruktérské nadání. Stavění lodí vypadá vážně propracovaně, jak z praktického, tak kosmetického hlediska.

Šílení behemoti představení v níže přiloženém videu pochopitelně vypadají už v hangáru patřičně megalomansky – ono to snad ani jinak nejde, když je poskládáte z desítek a desítek nejrůznějších součástek. Když potom vyrazí do vesmíru, efekt se ještě znásobí, například když z jedné lodi vyraší úplná zástěna silových štítů. A kdybyste náhodou měli trochu komediálnější choutky, vždycky můžete vytvořit létající kuře.

Lusorion Creatives zatím nevědí, kdy hra vyjde, ale v její finální verzi by se měl objevit obrovský vesmír včetně naší sluneční soustavy, multiplayerová kooperace s přáteli, ekonomie, schopnosti… Legends of Azulgar je ambiciózní projekt, ovšem tvůrci mají rozhodně k dispozici velmi solidní základy. Pokud jim s vývojem chcete pomoci a sami se u toho pobavit, zamiřte na Steam, kde hru až do 13. září seženete se slevou 40 % za 9 eur.

Nejnovější články