S novou funkcí Share Play můžete na dálku předat kamarádovi ovládání PlayStation 4 hry
zdroj: tisková zpráva

S novou funkcí Share Play můžete na dálku předat kamarádovi ovládání PlayStation 4 hry

27. 10. 2014 13:17 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Časem sice přestaneme konzole Xbox One a PlayStation 4 označovat za „nové“ nebo „next-gen“, ale zatím ještě nenastal správný čas. Pokud se ptáte, kdy k tomu dojde, můžeme si společně zaspekulovat: třeba až obě dvě „nové“ konzole nabídnou prvky, které Sony a Microsoft slibovaly před uvedením obou strojů na trh. A právě Sony k tomu brzy udělá další krok v podobě vydání PS4 firmwaru 2.0, který konečně po roce na trhu zpřístupní uživatelům Share Play – možnost sdílet s kamarádem na dálku hru, aniž by ji vlastnil nebo snad musel stahovat.

Share Play platila od představení PS4 mezi jednu z nejvíce atraktivních a zajímavých funkcí. Při uvedení konzole na trh ovšem chyběla, stejně jako celá řada dalších funkčních prvků. Od zítřka, kdy vyjde firmware 2.0 s přezdívkou Masamune, se to ale změní. Nejdříve si ale nechte Share Play představit krátkým videem.

zdroj: Archiv

Všechno jasné, nebo máte ještě otázky? Dobrá, vezmeme to podrobně a popořadě. Share Play má v zásadě tři módy.

Sdílená obrazovka -  v tomto módu nasdílíte svému kamarádovi váš obraz, aby se mohl dívat, co hrajete a třeba vám mohl poradit s řešením problému či zákysu. K využití této funkce nemusí ani jeden z vás být uživatelem placené služby PlayStation Plus.

Předání ovladače – základní mód celého Share Play umožňuje na dálku předat ovládání ve hře, která běží na vaší PS4, kamarádovi kdesi na druhé straně zeměkoule nebo sídláku. Kamarád si může hru vyzkoušet (maximálně může hrát hodinu v kuse, ale klidně můžete předání ovladače opakovat libovolněkrát), může za vás vyřešit složitou pasáž, může zkrátka hrát na dálku, aniž by musel vlastnit hru nebo stahovat instalační data atd. Host (ten kdo hru vlastní) musí být uživatelem PlayStation Plus, jeho kámoš ne.

Kooperace na dálku – třetím módem Share Play je pozvání kamaráda ke společné hře, aniž by opět musel ten druhý daný titul vlastnit. Oba dva však ale musíte využívat placené služby PS Plus.

Docela by mě zajímalo, jestli váš kamarád může při hře na dálku za vás získávat achievementy, nebo se jeho výsledky nepočítají, ale podrobnosti zjistíme nejpozději zítra až firmware 2.0 vyjde. Teď ještě zprovoznit cloudové hraní a PS4 už bude velmi blízko chvíli, kdy konzoli přestanu říkat „nová“ či „next-gen“ a budu o ní hovořit jako o současném standardu, zatímco PS3 a spol. už přesunu do kolonky „retro hardware“.

Nejnovější články