S posledním z Jediů přichází nový obsah do Star Wars Battlefront II
zdroj: tisková zpráva

S posledním z Jediů přichází nový obsah do Star Wars Battlefront II

15. 12. 2017 8:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Přestože bych se ke Star Wars nějakou chvíli vracela raději jen skrze zbrusu novou epizodu VIII, EA v čele s DICE ale samozřejmě značku Star Wars Battlefront II odmítají opustit. Do poněkud pošramocené přízně hráčů se s příchodem do kin snaží vlichotit novým DLC, které je zdarma, jak ostatně všechna budoucí. Což je sice chvályhodné, ale osobně si dovolím pochybovat o tom, zdali to na nápravu zpackané pověsti bude stačit.

Důvody ke skepsi jsem myslím dostatečně nastínila ve své recenzi, takže se pojďme vrhnout na to, čím se je vývojáři nyní pokouší vyžehlit. Singleplayerová kampaň se dočkala hned tří nových kapitol, ve kterých se znovu ujmete role Iden Versio, a to v období vzestupu Prvního řádu. Mělo by se tedy jednat o symbolické herní přemostění mezi původní trilogií a tou nejnovější, a byť prý neobsahuje spoilery pro čerstvý film, je lepší ho hrát až po jeho zhlédnutí. Alespoň podle tweetu Mitche Dyera, jednoho z autorů příběhu Battlefrontu.

Byť update v zásadě neovlivňuje rozbitý systém progrese ve hře více hráčů, nějaké drobné změny přece jen přináší. Namísto postupného odemykání slotů pro jednotlivé postavy nyní můžete používat všechny tři hned od začátku. Samozřejmě pokud máte tolik štěstí, aby vám hned na začátku z bedny vypadly tři silné karty pro vašeho oblíbeného hrdinu. I takoví šťastlivci jistě existují. Není to zdaleka největší problém, kterým multiplayer Battlefrontu II trpěl, ale je to dobrý začátek pro budoucí opravy.

zdroj: Archiv

Kromě toho přibyla dvojice nových map, D’Qar pro mód Starfighter Assault, kde se navíc můžete prohánět v A-wingu Tallie Lintry z epizody VIII. Další lokací je planeta rozlehlých plání Crait, která mi otevřeností připomíná mapy z prvního Battlefrontu, v což jsem v případě toho druhého už málem ani nedoufala. Vypadá to, že by mohly poskytovat dost prostoru k provětrání nových hrdinů, kapitánky Phasmy a odbojáře Finna.

Bezplatný update je už k dispozici na všech platformách. Mimo nových příběhových misí, hrdinů a map opravuje také pěknou řádku bugů a ladí klasickou bolístku všech multiplayerů, tedy balanc jednotlivých postav. Nechť vás při hraní provází Síla. Budete ji potřebovat. 

Nejnovější články