S.T.A.L.K.E.R. Lost Alpha je venku a nabízí Shadow of Chernobyl, který nebyl
zdroj: tisková zpráva

S.T.A.L.K.E.R. Lost Alpha je venku a nabízí Shadow of Chernobyl, který nebyl

28. 4. 2014 18:30 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Nešťastný únik rozpracované verze z loňského listopadu musel tvůrce z týmu dez0wave hodně bolest u srdce, pro nedočkavé fanoušky S.T.A.L.K.E.R.a však měl jeden nepopiratelně pozitivní efekt: skoro hotová verze projektu S.T.A.L.K.E.R. Lost Alpha je ke stažení už nyní, jinak bychom na ni čekali bůhví jak dlouho ještě. Dez0wave jsou totiž perfekcionisté, víme! 

Lost Alpha není modifikace pro původní Shadow of Chernobyl, nýbrž reimaginace – realizovaná představa o tom, jak měla první hra v populární sérii od GSC vypadat, doplněná o nový obsah a paralelní příběh. Vývoj Lost Alpha začal už v roce 2008, tehdy ale šlo o modifikaci, která měla do hry navrátit obsah vyříznutý poté, co se povinností vydavatele na Shadow of the Chernobyl chopila společnost THQ.

„Vydat hru narychlo a neplánovaně bylo opravdu obtížné rozhodnutí. Musím ale říci, že jsem pyšný na všechny aktivní členy týmu, protože se nám povedlo vytvořit něco, co přesahuje naši představivost. Hra vypadá skvěle, hraje se slušně, ale pořád není perfektní. Jde o však o to, co my sami považujeme za perfektní,“ stojí v oficiálním vyjádření dez0wave k vydání aktuální verze Lost Alpha.

Tvůrci slibují, že hodlají Lost Alpha dále podporovat a vylepšovat kdykoli na to bude čas. Ostatně, celý projekt vznikal ve volném čase mnoha nadšenců, které nelze jinak než poplácat po zádech – mnohokrát a silně. Do hraní Lost Alpha se někdo z redakce teprve pustí, kvalitu současné verze si neodvážím dopředu soudit a komentovat. Ale už jen úsilí, které vedlo k zdárnému konci je obdivuhodné a lze plně souhlasit s dez0wave, když píší: „()...udělali jsme maximum, abychom to dotáhli co neblíže hře našich snu. Máme pocit, že jsme uspěli, ale otázka zůstává: Je to blízko tomu, o čem jste snili vy? Pojďme se to společně zjistit v Zóně.“

Nenechte se tedy dlouho přemlouvat, hru stahujte z ModDB, kde jsou k dispozici odkazy na všechny čtyři části nebo torrent. A až se do Zóny v Lost Alpha podíváte, přijďte se zpátky pochlubit, co všechno jste zažili a jak blízko vašemu snu o skutečné podobě S.T.A.L.K.E.R.a se Lost Alpha blíží.

Nejnovější články