Sama Fishera si ve filmu Splinter Cell zahraje Tom Hardy
zdroj: tisková zpráva

Sama Fishera si ve filmu Splinter Cell zahraje Tom Hardy

15. 11. 2012 13:37 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Tohle je hodně překvapivá zpráva i pro ty, co se motají kolem filmu.

Brit Tom Hardy měl momentálně v merku hodně filmů, ale rozhodně mezi nimi nebyla celovečerní podoba Splinter Cellu. O té se naposledy pořádně mluvilo v létě, kdy Ubisoft zvažoval, kdo se zhostí realizace. Což nebylo doteď vyřešeno, nicméně do finále se prý dostal Paramount a zřejmě i Warner Bros, s kterým má Hardy nadstandardní vztahy. Nyní Jean-Julien Baronnet z Ubisoft Motion Pictures mohl ohlásit, že se jim povedlo lapit jednu z vycházejících hvězd současnosti.


„Tom Hardy je momentálně jeden z největších talentů ve filmovém průmyslu a má díky svému širokému hereckému rejstříku fenomenální schopnost ztvárnění různých komplexních rolí. Jeho účast v Tom Clancy's Splinter Cell je skvělou zprávou při filmové i herní fanoušky. Mezitím na scénáři pracuje Eric Singer, jeden z nejtalentovanějších scenáristů a jsem si jist, že přijde se strhujícím příběhem, který bude plně respektovat tradice série, které jsou pro fanoušky tak důležité“, říká Baronnet.

Toma Hardyho si nejspíše budete pamatovat hlavně z nedávného Temný rytíř povstal, kde hrál Banea a měl skoro celý film masku před obličej, ale jde bez diskusí o jednu z nejzajímavějších tváří současného Hollywoodu. S Christopherem Nolanem pracoval už na Počátku, zahrál si v naprosto odlišném stylu špionážního Jeden musí z kola ven, exceloval v až psychopatické poloze v Bronsonovi a zabodoval i v psychologické bojovce Warrior a zaujal třeba i v gangsterce Země bez zákona. Osobně beru tuhle zprávu jako opravdu pozitivní, protože ze současného spíše úpadku zámořské tvorby Hardy a jeho filmy opravdu vyčnívají.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva
Co se týče scenáristy, Eric Singer nemá na kontě nic velkého (pokud nepočítáte producenty zprzněný Tykwerův Internetional), ale ve svém (doposud nepojmenovaném) debutu, který už prošel schvalovacím procesem dokázal zaujmout natolik, že se jeho práce zhostil David O. Russell a nalákal herce jako je Christian Bale a nebo Jeremy Renner. Ubisoft do filmové branže vstoupil opravdu odvážně a ambiciozně, tak snad se to všechno ještě nepokazí.

Nejnovější články