Schovejte se v davu a zabte svůj cíl v multiplayeru Murderous Pursuits
zdroj: tisková zpráva

Schovejte se v davu a zabte svůj cíl v multiplayeru Murderous Pursuits

2. 2. 2018 9:45 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Série Assassin’s Creed je celosvětově proslulá díky svým ohromným, krásně zpracovaným historickým městům a krajinám, až se někdy zapomíná na to, že nějakou dobu nabízela i skvělý multiplayer. Vraždící hrátky, v nichž jste byli zároveň lovcem i kořistí, mě vždycky nesmírně bavily, a tak jsem zvědavý, jak dopadne naoko podobná hra Murderous Pursuits.

Daleko přímější inspirací než Assassin je ovšem titul, který jsem osobně nikdy nehrál - námořní vyvražďovačka The Ship, respektive její předělávka The Ship: Remasted. Blazing Griffin, studio stojící za remasterem, zužitkovalo docela dost nápadů z minulých dvou her včetně prostředí. Hra se opět odehrává na lodi, i když ta tentokrát pro změnu létá.

A co že vlastně budete dělat? Inu, zabíjet. Osm hráčů se potuluje v prostoru zaplněném strážemi a civilisty, a každý z nich má zlikvidovat určitý živý cíl. Vaším úkolem je nenápadně najít co nejvhodnější vražedný nástroj, ideálně takový, který vám nadělí hodně bodů, a pak jím nenápadně sprovodit ze světa svou oběť, aniž by si toho kdokoli všiml.

zdroj: Archiv

Slovíčko “nenápadně” jsem v minulém odstavci použil dvakrát, protože je klíčové. Po krku vám totiž půjde někdo další, a tak na sebe nesmíte přilákat moc intenzivní pozornost. Bránit se můžete třeba předměty, které vás na chvíli ochrání před vraždou, nebo převleky, jimiž můžete svého pronásledovatele zmást. Užitečně znějí i oslepující bomby, kterými si zajistíte těch pár vteřin klidu potřebných pro vraždu či útěk.

Ale nejdůležitější ze všeho je snaha svým chováním co nejvíc splynout s umělou inteligencí. Taková výzva mi přijde velice vtipná a pramení z ní trochu jiný druh zážitku než z jiných her zaměřených na stealth. Společnost popíjí vínko a obdivuje obraz na stěně? Popadněte skleničku a přidejte se k ní. To by bylo, aby vás vrah odhalil! Když tu náhle se hosté rozhodnou věnovat jiné aktivitě, rozejdou se všemi směry a vy tam zůstanete čučet jako tele na nová vrata, prozrazení a v akutním ohrožení života.

A to všechno navíc už v březnu! Vývojáři zatím neprozradili konkrétní datum vydání ani cenu, ale už teď můžete zamířit na Steam a Murderous Pursuits si přidat do wishlistu. Na závěr se můžete pokochat obrázkem znázorňujícím, jak by se to dělat nemělo (chlápek vlevo je strážný):

Murderous Pursuits zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články