Sci-fi akční RPG Orange Cast se inspirovalo v Mass Effectu, The Expanse a Firefly
zdroj: tisková zpráva

Sci-fi akční RPG Orange Cast se inspirovalo v Mass Effectu, The Expanse a Firefly

25. 7. 2019 13:07 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ani ne před dvěma týdny nás zaujal ambiciózní projekt Everreach: Project Eden, který nápadně připomíná hry ze série Mass Effect. Kdyby studio BioWare nemělo tolik peněz, mohl jejich nezapomenutelný svět vypadat podobně. Anebo jako ruská hra Orange Cast, která se za inspiraci v dost možná nejlepší space opeře vůbec nestydí.

Tvůrci Orange Cast ze studia Team Rez hledali inspiraci na mnoha místech – v seriálech Firefly a The Expanse, ale také v západní a sovětské sci-fi literatuře. Ani Orange Cast na první pohled nehýří kvalitami Mass Effectu, nicméně jde o projekt malého ruského indie studia a já nemůžu než smeknout klobouk.

Zatím to tedy nevypadá na anglický dabing, ale kdo ví, třeba se v budoucím zkolonizovaném vesmíru bude mluvit pouze rusky (když ne třeba čínsky). Ale aspoň anglické titulky jsou občas k zahlédnutí v trailerech a tvůrci jsou nyní ve fázi, kdy hledají vydavatele a překladatele do různých jazyků.

zdroj: Archiv

O hře jako takové pustili do světa zoufale málo informací. Má jít o akční RPG, ale žádné RPG prvky se v propagačních materiálech prakticky neobjevují. Bude tedy možné rozmlouvat s různými postavami a cestovat po pěti planetách, ale zatím jedinou prezentovanou náplní je střílení nepřátel.

Těch bude všude kolem vás poměrně dost, jelikož jste jako mírotvůrce uvízli na samotném okraji galaxie, kam vedla svůj útok neznámá organizace. Starší zprávy slibovaly krycí systém a možnost ovládat různá vozidla, ale nové trailery nic takového bohužel nepotvrzují.

zdroj: Archiv

I když Orange Cast nevypadá tak šmrncovně jako Mass Effect, a spoustu svých lákadel zdařile skrývá, svým způsobem mě zaujala a budu bedlivě sledovat její další kroky. Tvůrci by ji chtěli vydat v září.

Snad tedy bude dobře odladěná, nabídne pořádný příběh, zábavné mechanismy, bohaté RPG prvky, a i jiný jazyk než ruštinu. V takovém případě by mohlo jít o potenciální překvapení roku.

zdroj: Archiv

Nejnovější články