Sci-fi horor Tether chce oslovit hráče nejen grafikou, ale i pocitem odloučení
zdroj: tisková zpráva

Sci-fi horor Tether chce oslovit hráče nejen grafikou, ale i pocitem odloučení

24. 10. 2016 16:12 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Naši planetu ve světě hororové adventury Tether (oficiální stránka) stihá jedna katastrofa za druhou a nedlouho po kolapsu Měsíce je jasné, že Zemi odzvonil umíráček. Lidstvo tím pádem musí urychleně upřít svoji pozornost jinam a najít nový domov. Vzniká tak korporace United Environmental Federation (UEF) a s ní i nápad osídlit Mars. Na jeho povrch se vydává, kromě dalších specialistů, i Lesleigh Hayes, biologická výzkumná asistentka společnosti UEF.

Štěstí však misi nepřálo a po katastrofické události na palubě korábu Sonne se Lesleigh ocitla uprostřed vesmíru sama. Čelí teď nejen nehostinným podmínkám, ale také vlastním černým myšlenkám a stesku po domově i opuštěné rodině. Té se hlavní hrdinka omlouvá na záběrech traileru, z něhož lze také nasát atmosféru.

Hra vyjde na PC, Mac a Linux nejdříve v příštím roce a pokusí se zaujmout i povedenou grafickou stránkou. Nepříliš originální zápletku by měli tvůrci dle svých slov obohatit o osobní zážitky jednoho z nich. Jelikož se nedá počítat, že by se vydal na Mars nebo do vesmíru, základem jeho přínosu asi budou zprostředkované pocity osamělosti a odloučení. 

zdroj: Archiv

Jelikož do vydání ještě zbývá spousta času, můžete Tether podpořit na Steamu v rámci programu Greenlight. Zda se z titulu vyklube něco víc, než jen další variace na psychologický horor ve vesmíru, je jen ve hvězdách.

Nejnovější články