SCS Software posílá kamiony do Idaha a na Pyrenejský poloostrov
zdroj: tisková zpráva

SCS Software posílá kamiony do Idaha a na Pyrenejský poloostrov

16. 1. 2020 8:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

České studio stojící za nejpopulárnější kamionovou sérii Truck Simulator mělo loni pořádně napilno, ale ani v novém roce nehodlá polevovat. Počítejte s vylepšením technické stránky American Truck Simulatoru i staršího Euro Truck Simulatoru 2, a nebudou chybět ani další rozšíření mapy pro obě hry.

American Truck Simulator se loni dočkal dvou nových rozšíření se státy Washington a Utah, čímž se mapa hry roztáhla už na sedm států USA a tvůrcům tedy zbývá dodělat pouhých 43 dalších obdélníčků Severní Ameriky. Kromě toho se mezi dealery objevila nová značka LoneStar, s jejímiž tahači se v budoucnu vydáte do dalšího státu, kterým bude Idaho.

Idaho sousedí se čtyřmi již obsaženými státy Washington, Oregon, Nevada a Utah, přičemž z východu ho obklopuje Montana a Wyoming, které se do hry doufejme podívají časem. Svou severní částí sousedí dokonce s Kanadou, která by si jistě také zasloužila vlastní kamionový simulátor, ale kde nic, tu nic.

Idaho tvoří divoká příroda, které dominují překrásné Rocky Mountains, z nichž stékají mrazivé říčky a řeky. Na první obrázky z nového DLC, které ještě nemá ani přibližné datum vydání, se podívejte v galerii výše (následující galerie patří DLC pro druhou kamionovou sérii).

Euro Truck Simulator 2 se dočkal jen jednoho rozšíření Road to the Black Sea, které ale přidalo Rumunsko, Bulharsko a evropskou část Turecka spolu s komplikovanějšími hraničními přechody. Další rozšíření v pořadí nebude mnou spekulovaná Jugoslávie a zbytek Balkánského poloostrova, ale jiný evropský poloostrov – Pyrenejský. Rozšířením Iberia se tedy uzavře jihozápadní část Evropy se státy Španělsko a Portugalsko.

Kromě mapových dodatků se obě větve simulátorů letos dočkají nového zvukového enginu, který napomůže uvěřitelnějším zvukům prostředí včetně toho, jak váš kamion zní na různých površích. Nové zvuky dorazí v updatu 1.37 a hned ten další si posvítí na grafiku obou her. Předělány budou světelné efekty a různé assety díky implementaci DirectX 11. V SCS Software zároveň pracují na nových modelech kamionů a dalších tuningových balíčcích.

Studio odstartovalo letošní rok ještě skvělou zprávou pro všechny moddery, když uvolnilo nové nástroje pro grafické prostředí Blender. Pokud tedy ovládáte 3D grafiku a rádi byste si pohráli s tím, jak vaše hry vypadají, zamiřte sem. A to je ze světa kamionů prozatím vše.

Nejnovější články