Se čtvrtou Armou jen tak nepočítejte. Bohemka chce ještě roky podporovat trojku
zdroj: Vlastní foto autora

Se čtvrtou Armou jen tak nepočítejte. Bohemka chce ještě roky podporovat trojku

25. 10. 2018 17:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

„Náš editor je dnes v Bohemia Interactive. Nyní už mohu říct, že Arma 4 je oficiálně potvrzena. #Arma4 #Arma“. Tak zní nyní již dávno smazaný tweet Lukáše Kanika ze slovenského webu CentrumHer. Zpráva rychle obletěla svět a PC Gameru to nedalo a začal se pídit po pravdě. Ta je prakticky úplně opačná.

„I pro nás samotné je příliš brzy říct, kdy a v jaké formě bude série Arma z hlediska dlouhodobější budoucnosti pokračovat,“ zní odpověď PR manažera Korneela van ’t Landa, který netuší, jak se výše jmenovaný novinář dostal k pravděpodobně neexistující informaci.

Pravdou totiž je, že Bohemia Interactive se stále plně soustředí na Armu 3. A tak to bude ještě opravdu dlouho. „Naším cílem je udržet Armu 3 svěží a zajímavou po několik dalších let,“ dodává Land.

„Několik let“ je termín úzce spjatý i s dalšími projekty studia. Momentálně se totiž pracuje na novém Enfusion enginu, na kterém by měly běžet úplně všechny budoucí hry od Bohemia Interactive. Jakmile bude hotový, může se začít uvažovat například o pokračování Army.

Ale do té doby se musíte spokojit se stávající hrou a mnoha DLC, která již vyšla nebo teprve vyjdou. Již dříve jsme vás informovali o budoucích plánech studia, kde zaznělo, že z kanceláří už další oficiální DLC nevyjede. Cíl byl totiž najít externí vývojáře, kteří se postarají o dodatečný obsah.

A to se zjevně děje, protože zpráva o čtvrté Armě z úvodu tohoto článku má své kořeny v nedávné akci Arma 3 Creator Bootcamp, kam si Bohemia Interactive kromě novinářů pozvala i potenciální tvůrce nových DLC, aby jim předala svou myšlenku. Fanoušci Army 3 se tak pravděpodobně mají na co těšit a ti z vás, kteří by už nejradši viděli úplně novou hru, mohou svá očekávání na několik let schovat do šuplíku.

Nejnovější články