Secret War je slovenský XCOM v prostředí druhé světové války
zdroj: tisková zpráva

Secret War je slovenský XCOM v prostředí druhé světové války

1. 11. 2019 14:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Slovenské studio Neutraworks vzniklo na začátku roku 2018 a po téměř dvou letech dostáváme první ochutnávku jeho zajímavého plodu. Tahová strategie Secret War vás vezme do druhé světové války, tentokrát její poctivé, historické verze. Žádní zombíci ani mimozemšťané, ale skutečná, drsná válka plná hrdinů, na které zapomněl čas.

Secret War nebude o věhlasných bitvách. Jak už název napovídá, soustředí se na utajované konflikty, které se odehrávaly na pozadí války, ale byly neméně důležité. Braní zajatců a jejich výslechy. Krádeže tajných materiálů a jejich dešifrování. Nebo třeba sabotáže zásob.

Stanete se velitelem jednotky vojáků, které si sami najmete a vycepujete v tréninku. Ustanovíte svou základnu, kterou následně i vylepšíte. Špióny pošlete na výzvědy, abyste nad nacisty získali výhodu. I když se zúčastníte konfliktů na velmi osobní úrovni, budete mít přehled i o celé válce. Vybudujete si vztahy se spojenci, vytvoříte skupiny odboje a podpoříte je v boji proti okupantům.

zdroj: Archiv

I když je Secret War hluboko ve vývoji, už teď vypadá k světu (v závěru videa jsou záběry z hraní alfy). A to se tvůrci ještě chystají předělat animace, uživatelské rozhraní a modely postav. Velkým lákadlem může být fakt, že jde o historicky pojatou tahovku, ve které jsou ve vašem týmu skuteční hrdinové druhé světové války, což nejde říct o titulech, kterými se tvůrci inspirovali. Najde se snad někdo, kdo by odmítl nesmyšlenou hru inspirovanou peckami jako XCOM, Jagged Alliance a Silent Storm?

Letos s ní ale vzhledem k její rozpracovanosti nepočítejte. A kdo ví, třeba se tvůrci teprve vydají na Kickstarter, třeba i do early accessu, a možná se tomu vyhnou a rovnou Secret War vydají v plné parádě. Snad nám své plány prozradí v některém z dalších vývojářských deníčků.

Nejnovější články