Šéf studia id Software Tim Willits po téměř čtvrt století končí
zdroj: tisková zpráva

Šéf studia id Software Tim Willits po téměř čtvrt století končí

19. 7. 2019 15:50 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Je zvláštní si uvědomit, že doba trvání celého mého života je jen o jeden rok delší než kariéra Tima Willitse ve studiu id Software. Level designér, šéf studia a bývalý spolumajitel studia se rozhodl, že po 24 letech na jednom místě je načase se posunout. Letošní QuakeCon bude jeho posledním. Tedy alespoň v roli zaměstnance firmy.

„Po 24 letech jsem se rozhodl opustit id Software hned po QuakeConu. Měl jsem obrovské štěstí, že jsem mohl pracovat s těmi nejlepšími lidmi z branže na opravdu úžasných hrách. QuakeCon byl neuvěřitelnou součástí mojí cesty a už se na vás všechny těším v Gaylord Texanu,“ napsal Willits na svém Twitteru.

QuakeCon se koná již příští víkend, takže Willitsovi zbývá poslední týden kariéry v id Software. Za ta dlouhá léta se podílel na hrách Strife, The Ultimate Doom, Doom 3, sérii QuakeRage. Na Twitteru dále ujistil fanoušky, že jeho odchod nijak neovlivní aktuální projekty.

„Všechny hry ve vývoji jsou ve velmi dobrých rukách, můj odchod neovlivní vydání žádné z nich. id Software je napěchované úžasnými talenty, kteří budou pokračovat ve vývoji (do daleké budoucnosti) na těch nejlepších střílečkách na světě.“

Vždy, když nějaký veterán opustí své působiště, objeví se otázka, co vlastně hodlá dělat dál. V případě Bioware Šárka dokonce vypracovala na toto téma podrobný článek. Dá se snad Willits také na vaření domácího piva?

„Po QuakeConu oznámím své budoucí plány, kam směřuji a jaké nové vzrušující věci dělám. Stay tuned,“ uzavírá Willits své krátké, ale výstižné oznámení odchodu z id. Nechť se mu v další etapě života daří.

Nejnovější články