Sega oznámila kolekci her se Sonicem i zbrusu novou hru se slavným ježkem
zdroj: tisková zpráva

Sega oznámila kolekci her se Sonicem i zbrusu novou hru se slavným ježkem

25. 7. 2016 15:35 | Novinky | autor: Adam Homola |

Slavný ježek Sonic se pořád nevzdává a jednou za pár let se pokusí o návrat do pozice jedné z ikon videoherní zábavy. Po několika zklamáních se ale blýská na lepší časy – Sega oznámila dvě nové hry a minimálně tu jednu mohou začít fanoušci vyhlížet s opatrným optimismem. Jmenuje se Sonic Mania, vyjde na jaře příštího roku a půjde o výroční poklonu začátkům série.

Sonic Mania má být totiž jakýmsi remasterem, remixem a zároveň kolekcí prvních tří her. Nedostaneme ale jen tři staré hry v lepší grafice, nýbrž některé úrovně tvůrci upraví, jiné zůstanou stejné a několik nových jich přibude. Stejně tak se portfolio Sonicových schopností rozroste o jeden nový pohyb a vedle modrého ježka si zahrajete také za Tails a Knucklese.

Na Sonic Mania pracují v Headcannon Games a Pagodawest Games, samozřejmě společně se Segou. Podstatné je, že se na hře bude podílet i Christian Whitehead, komunitě známý především díky portům Sonica. Na těch dělal už od roku 2011 a to tak dobře, že se nyní podílí na oficiálních hrách pro Segu. Sonic Mania vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One

zdroj: Archiv

Project Sonic 2017

Vedle Sonic Mania se známý ježek dočká svého plnohodnotného pokračování. To je naplánováno na zimu příštího roku na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo NX. Informace zatím nejsou skoro žádné, ale podle tónu traileru bychom se mohli dočkat něčeho trochu temnějšího a drsnějšího.

Těžko říct, jestli zrovna „temné“ pokračování je něco, co Sonic potřebuje, ale třeba jen úvodní trailer klame tělem a hra bude zase tradičně barevná a veselá. Chybět by neměl asi zatím blíže neupřesněný kooperativní režim. Tak jako tak si na nového Sonica, známého zatím jen jako Project Sonic 2017, počkáme.

zdroj: Archiv

Nejnovější články