Sega vydá své klasické značky na PC, dostanete Yakuzu i Valkyria Chronicles 4
zdroj: tisková zpráva

Sega vydá své klasické značky na PC, dostanete Yakuzu i Valkyria Chronicles 4

14. 6. 2018 9:19 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Exkluzivity jsou mrtvé! Sony by se na mě za tohle prohlášení asi pěkně zle zamračilo a čísla prodejnosti God of War nebo Detroit: Become Human mu taky poněkud odporují, ale Sega se rozhodla udělat vstřícný krok směrem k počítačovým hráčům, kteří se dočkají některých klasik dosud dostupných jen na PlayStation 4.

Letošní konferenci PC Gaming Show jsme sice živě nekomentovali, neznamená to ovšem, že se obešla bez zajímavých oznámení. Jedním z nich je vydání dvou her ze série Yakuza na PC – Yakuza 0 z roku 2015 a remake úplně prvního dílu, Yakuza Kiwami, jste si doteď mohli zahrát pouze na PlayStationu.

Oproti konzoli se můžete těšit na 4K rozlišení a neomezený framerate, pokud to váš hardware samozřejmě dovolí. Yakuza 0 vyjde na Steamu 1. srpna za příznivou cenu dvaceti dolarů, Kiwami dorazí později, ale ještě během letoška.

zdroj: Archiv

Kromě rodinného japonského dramatu se do hlubin počítačových vod ponoří i klasické japonské taktické RPG, tedy Valkyria Chronicles 4. Pro Switch, PlayStation 4 a Xbox One je oznámeno na 16. října, produktová stránka na Steamu hovoří o neurčitém podzimu, dost možná ale vyjde ve stejný den jako konzolové verze.

V portech východních her na typicky evropskou platformu chce Sega pokračovat i nadále – osobně bych se nedivila, kdybychom se příští rok dočkali třeba Persony 5. Ve videu je zmíněný ještě remaster Shining Resonance z PlayStation 3 s podtitulem Refrain a port Shenmue I & II.

Nejnovější články