Sega vydala modderské nástroje pro Shogun 2
zdroj: tisková zpráva

Sega vydala modderské nástroje pro Shogun 2

24. 5. 2012 12:27 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Hurá, máme se zas nač těšit.

Modderská komunita série Total War dostala do rukou velmi užitečnou hračku, díky níž se snad můžeme těšit na sérii nových modů s Shogunovi 2 (i k expanzím jako byl Pád samurajů). Sega totiž vydala TEd, tedy „The Editor“ který by měl umožnit mnohem snazší tvorbu úprav i celých modů ke hře. Ale nejásejte tolik, není to kompletní editor. Proč, kde jej najdete, co obsahuje a co o jeho vydání říká Creative Assembly, to si přečtěte uvnitř článku.


Dostat se k TEdovi je jednoduché, najdete jej pod položkou Tool na Steamu. Proč nemůžete tolik skákat do vzduchu? Nu, on je totiž primárně určen pro tvorbu multiplayerových map a map pro Versus mód proti AI protivníkovi. Neměl by sloužit k tvorbě vlastních kampaní. Teoreticky. Ale víme, jak jsou moddeři šikovní a že se každá pomocná ruka k dalším modifikacím, které jdou do hloubky, hodí. Creative Assembly tak ani nejde proti svému prohlášení, že nelze udělat editor pro kampaň kvůli složitosti enginu.

Jinak ale Rob Bartholomew z CA říká: „Total War série vždy těžila z toho, že má velkou a oddanou modderskou komunitu a my ji chceme víc podporovat. S TEd se jim dostane do rukou šikovný nástroj a my čekáme, že uvidíme spoustu nových map pro Shogun 2, které se dozajista vyrovnají těm našim“.

Nejnovější články