Serious Sam se v akční odbočce Tormental vydává do zvrácené mysli samotného Mentala
zdroj: tisková zpráva

Serious Sam se v akční odbočce Tormental vydává do zvrácené mysli samotného Mentala

3. 4. 2019 16:38 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zatímco čekáme na regulérní čtvrtý díl bláznivé série Serious Sam, který slibuje 100 tisíc nepřátel valících se na vás v jednu chvíli, dostáváme již druhou žánrovou odbočku. Po povedené pixelartové řeži Serious Sam’s Bogus Detour se na vás valí další twin-stick shooter Serious Sam: Tormental, ve kterém čelíte démonům přímo v hlavě Samova úhlavního nepřítele Mentala.

Je konec bojům s pohůnky zlomyslného boha Mentala v „reálném světě“. Tentokrát se ho snažíte zastavit jednou provždy zevnitř. Díky tajemnému artefaktu se přenesete přímo do jeho mysli, kde všechna ta šílená monstra vznikají. Jak budete procházet různými kouty jeho zvrácené mozkovny, budete narážet na další a další zhůvěřilosti, přes které se jednou možná propracujete i k závěrečnému bossovi.

Pokud znáte některou z her Geometry Wars, Nuclear ThroneThe Binding of Isaac a Enter the Gungeon, pak vás Serious Sam: Tormental asi moc nepřekvapí. Právě v těchto titulech se totiž tvůrci ze studia Gungrounds inspirovali. Akce a roguelike si zde velice rozumí.

zdroj: Archiv

Jde tedy o frenetickou řež, ve které se střelba obou stran nezastaví, stejně jako se nezastaví vaše kroky. V jednotlivých lokacích nacházíte nové zbraně, části zbraní, které můžete poskládat dohromady, upgrady pro jednu ze tří postav (nemusíte hrát jen za Sama) a odhalujete skryté nápady záporáka, které můžete ukrást a využít proti němu.

Zároveň bude k dispozici i lokální kooperace, ve které jsou bossové sice silnější, ale zase se umíte navzájem zvednout na nohy. Zda se podělíte o zkušenosti, nebo se o ně budete přetahovat, už je na vás.

zdroj: Archiv

Serious Sam: Tormental už je dostupný na Steamu v předběžném přístupu (jeho alfa je k vyzkoušení na Itch.io). V tuto chvíli nabízí pět různých oblastí s pěti bossy, 35 zbraní, přes 30 druhů nepřátel, 25 misí, dobrovolné výzvy, NPC a mnoho dalšího. Veškerý obsah je vypsaný na Steamu včetně věcí, které do hry teprve přibydou. Délka early accessu je odhadovaná na pouhé 2–3 měsíce.

Nejnovější články