Severskou strategii Northgard rozšířil očekávaný multiplayerový mód
zdroj: Vlastní foto autora

Severskou strategii Northgard rozšířil očekávaný multiplayerový mód

1. 6. 2017 16:41 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Osamělí Vikingové ve 4X strategii Northgard konečně dostanou dlouho očekávanou společnost. Jejich noví kumpáni ale nejspíš nebudou zrovna přátelští. Do hry totiž dorazil komunitou vyžádaný multiplayerový mód, v němž se spolu utká až 6 klanů o nadvládu nad mytickou skandinávskou krajinou. Kromě toho na březích Northgardu přistály nové jednotky, budovy a jazykové lokalizace, a naopak vymizela spousta otravných bugů.

Jen pro připomenutí – v Northgardu budujete, získáváte suroviny, rozšiřujete svůj vliv, stavíte armádu a bojujete s Vikingy, obry i draky, a během toho všeho se ještě zoufale snažíte přežít krutou severskou zimu. Tenhle úkol určitě nebude usnadněn, když vám vaše drahocenné stromy či železo sebere sousední hráč. Multiplayer nabídne jak týmovou hru, tak nemilosrdné free-for-all, v němž se drsní vousáči seřežou na jednu hromadu a zvítězí jen jeden.

zdroj: Vlastní

Dvě nové jednotky jsou křehcí vrhači sekyr, vůbec první bojovníci na dálku v celé hře, a jejich pravý opak – odolní štítonoši, jejichž primárním úkolem je ochránit ostatní jednotky od přílišného poškození. Novinkou jsou pochopitelně i budovy, v nichž tyhle chlapíky naverbujete. Northgard zároveň rozšířil svou lokalizaci na čínštinu, ruštinu a brazilskou portugalštinu.

V příštích podobných updatech se prý hráči mohou těšit na nové klany, vylepšený obchod a diplomacii, více podmínek vítězství, a především příběhovou kampaň, kterou netrpělivě vyhlížím, protože až dorazí, tak si snad Northgard konečně vyzkouším. Podle všeho (například Milošových dojmů z hraní) se už teď, kdy je hra v předběžném přístupu, jedná o povedený titul, takže pokud se vám nechce čekat, zamiřte na Steam. Hra je tam dokonce až do 8. června zlevněná o 15 % na 17 euro.

Nejnovější články