Sex, hrůza a Cthulhu. Erotický horor Lust for Darkness se kontroverze nebojí
zdroj: tisková zpráva

Sex, hrůza a Cthulhu. Erotický horor Lust for Darkness se kontroverze nebojí

23. 8. 2017 14:55 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Před dávnými časy byla, nebyla jedna alternativní dimenze jménem Lusst‘Ghaa. Vypadala docela jako naše vlastní Země, a lidé se tam měli dobře. Jenže postupem času se jim stále více zamlouvalo tělesné potěšení. Konkrétně tedy čím dál tím nespoutanější erotické hrátky. Vzniklo tak místo naplněné dekadencí, temnotou, sexuálními orgiemi a neustálou bolestí. Zkrátka příklad hodný následování, usoudili kultisté snažící se do onoho světa vniknout. A právě vám se to v adventuře Lust for Darkness podaří.

Vaše neobvyklé dobrodružství bude pendlovat mezi viktoriánským sídlem rodiny Yelvertonů, kde probíhají strašné obřady na počest jiného světa, a říší Lusst’Ghaa inspirovanou Lovecraftem nebo dílem Gigera a Beksińského. V paláci narazíte na propracované erotické pomůcky, v jiném světě zase na nepředstavitelné sexuální praktiky, ale tohle není nástupce Leisure Suit Larry. Poláci z Movie Games ve vás chtějí místo vzrušení vzbudit spíš odpor a zděšení.

A tak zjistíte, jak nízko může lidstvo klesnout, pokud nechá volný průchod totálnímu morálnímu úpadku. Jistě, rozhodně tu uvidíte spoustu krásných nahých žen i mužů, což je vždycky fajn, ale cena za tuhle zábavičku je docela vysoká – vaše vlastní příčetnost. Ve světě Lusst’Ghaa se pohybujete s nasazenou maskou, což by vás ve světě inspirovaném okultními jevy a BDSM nemělo překvapit. A pokud si ji necháte na obličeji příliš dlouho, možná po vzoru místních obyvatel přestanete být člověkem.

Samotná hratelnost Lust for Darkness by měla být povědomá všem znalcům hororových adventur typu Amnesia: The Dark Descent. Hledáte klíče, nosíte a používáte předměty, a tak podobně. Kdybyste si ji chtěli vyzkoušet na vlastní kůži, k dispozici brzy bude demo, ale nejprve musíte přispět nějaké peníze. Hra se totiž právě nachází na Kickstarteru, kde bude ještě 38 dní usilovat o vaši pozornost a také o minimální částku 8 tisíc kanadských dolarů.

Tyhle peníze už jsou téměř vybrané, takže ve skutečnosti záleží spíš na tom, jaké dodatečné cíle se autorům podaří pokořit. Nabízejí toho spoustu, od portu na PlayStation 4 a Xbox One až po nové masky, a tedy i mechaniky. Samotnou hru seženete za minimální příspěvek 10 dolarů, a kdybyste snad ještě váhali, odkážu vás na stránku na Steamu. Tam jeden z uživatelů prohlásil: „Ty portály vypadají jako vagíny. Nemůžu se dočkat.“

zdroj: Archiv

Co k tomu dodat? Snad ještě jeden kuriózní fakt. Lust for Darkness je oficiálně poslední hrou, která prošla skrze Steam Greenlight před jeho odstavením a náhradou systémem Steam Direct. Doufejme, že vývojáři budou schopní unést na svých ramenou tíhu zodpovědnosti a 16. října fanouškům dodat skutečně nezapomenutelnou hororovou jízdu skrz temnou říši nejnižších pudů.

Nejnovější články