Seznam her s ray tracingem se rozrůstá na 20 titulů. V čele je Minecraft
zdroj: Nvidia

Seznam her s ray tracingem se rozrůstá na 20 titulů. V čele je Minecraft

19. 8. 2019 14:17 | Novinky | autor: Jiří Svák |

Kromě očekávané RPG pecky Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 dostanou podporu ray tracingu i další hry. Nvidia na Gamescomu potvrdila Minecraft, Dying Light 2 nebo SYNCED: Off-Planet. Některé z dříve oznámených titulů mají navíc na veletrhu svá hratelná dema, kde lze vidět ray tracing v pohybu. Že by patch pro Wolfenstein: Youngblood nebyl zas tak daleko?

 

Nejzajímavějším z oznámení nicméně zůstává Minecraft. Ve hře bez pokročilých grafických efektů je vliv ray tracingu nejvíce markantní, podobně, jako tomu je u plně trasovaného remasteru Quake II.

Technologie RTX bude podporována v edici hry pro Windows 10 a bude zahrnovat globální iluminaci, reálné odrazy a odlesky a efekty průhlednosti. Rozdíl je oproti standardním efektům propastný, ray tracing prakticky mění grafickou stylizaci. Podívejte se sami.

zdroj: Archiv

Novinkou s RTX je další díl hororové zombie akce Dying Light 2 a dosud neoznámený survival od čínského Tencentu SYNCED: Off-Planet.

Logo RXT ON tak momentálně najdeme u celkem 20 titulů, a to i se započtením Assetto Corsa Competizione, který naopak ze seznamu vypadl. (Dle vývojářů je výkonnostní propad po zapnutí ray tracingu příliš vysoký na to, aby do do implementace investovali svůj čas).

Jiná studia mají očividně odlišný názor. Funkční efekty ray tracingu na Gamescomu prezentovali vývojáři Wolfenstein: Youngblood, Call of Duty: Modern WarfareWatch Dogs Legion a za týden vycházejícího Control.

zdroj: Archiv

 

zdroj: Nvidia

 

zdroj: Nvidia

Nejnovější články