Shadow Empire je komplexní strategie připomínající Dunu
zdroj: tisková zpráva

Shadow Empire je komplexní strategie připomínající Dunu

11. 10. 2019 14:45 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Duna to sice není, ale příliš daleko to k ní nemá – aspoň tematicky. Shadow Empire je nová hardcore strategie publikovaná vydavatelstvím Slitherine (postaralo se třeba o Fantasy Generala II, zde je nedávná recenze), v níž se stanete vládcem jedné z frakcí na nehostinné planetě. Váš úkol? Zničit všechny ostatní a uzurpovat nerostné bohatství pro sebe.

Shadow Empire je tahová, procedurálně generovaná strategie – a s tou procedurální generací vývojáři ze studia VR Designs vážně nešetřili. Náhodně vytvořené je tu snad úplně všechno: planeta, její přírodní podmínky, politické uspořádání včetně počtu a druhu frakcí, technologický strom, jednotky, vynálezy a stroje.

Vždycky se tak budete muset adaptovat na trochu jinou situaci. Někdy bude úplně legitimní postupovat diplomaticky, pokusit se do své sféry vlivu zahrnout slabší režimy a nestřílet, dokud to nebude absolutně nutné. Jindy se vám bude spíš hodit jednoduchý blitzkrieg, abyste se stačili včas zbavit silného rivala.

Tvůrci upozorňují, že ve hře je „hodně potenciálního mikromanagementu“, ale pokud se v číslíčkách a sliderech neradi šťouráte, existuje i možnost vydávat globální, všezahrnující povely, kterým se říká „stratagemy“.

Shadow Empire zdroj: tisková zpráva

Do toho se těšte i na RPG elementy včetně mnoha „příběhových“ rozhodnutí – skoro v každém tahu vás prý čeká nějaké to dilema. Získáte podporu kriminálního syndikátu, nebo budete idealisticky trvat na vládě práva? Co uděláte s nově vzniklým kultem plným fanatiků? Takové ty klasické věci, které kdysi určitě musel řešit i Leto Atreides.

Shadow Empire je zatím bez traileru, ale obrázky naznačují, že to nebude nic pro nováčky. Komu vyhovují komplexní strategie, ten by si naopak výlet na jednu z mnoha planet plných smrti a utrpení mohl užít. Těžko říct, kdy k tomu dojde – kromě videa zatím chybí i datum vydání.

Nejnovější články