Shiness spojuje akční souboje a JRPG estetiku do velkého fantasy dobrodružství
zdroj: tisková zpráva

Shiness spojuje akční souboje a JRPG estetiku do velkého fantasy dobrodružství

12. 5. 2014 15:49 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv to zní jako podivná splácanina, projekt Shiness, který se objevil na Kickstarteru, vypadá velice zajímavě. Jde o RPG s řadou přiznaných prvků z japonských konzolových RPG. Přitom ale za hrou stojí ryze francouzský tým Ynnis Interactive, který chce jen vystavět RPG dle svých chutí a nápadů.

Sympatické je, že s Shiness tvůrci na Kickstarter nejdou s nápadem v hlavě, prázdnou stránkou v počítači a nataženou rukou. Ynnis na Shiness pracuje už tři roky a nyní by hru s pomocí Kickstarteru rádi dokončili. Pokud vyberou cílových sto tisíc dolarů, plánují, že by hra mohla být hotová za půl roku, což ale nezahrnuje betatest. I tak jde ale o hru, za kterou už nyní zjevně stojí pořádný kus práce a tvůrci se nechystají vybírat peníze jen na spoustu zajímavých nápadů.

Shiness představuje svět s trojicí rad, které žijí odděleně a rýsuje se mezi nimi vojenský konflikt. Ve své družince najdete zástupce každé rasy a z videa je celkem zřetelné, že po stránce prezentace kráčí Shiness ve stopách klasických japonských RPG.

shiness zdroj: tisková zpráva

Japonské RPG už ale Shiness nepřipomíná akčními souboji, které se odehrávají v samostatných arénách, jež hráče nutí taktizovat s ohledem na pozici a zvolené schopnosti. Lépe vám to vysvětlí velmi obsáhlá prezentace na kickstarterových stránkách, kde se představují i jednotliví hrdinové a jejich schopnosti. Shiness vážně vypadá dobře a nadějně.

Zdá se, že žádaných sto tisíc hra bez problémů vybere, ale i kdyby ne, věřím že časem tvůrci hru stejně dokončí, byť možná se zpožděním a několika kompromisy. Posuďte sami, zda vás zrovna tenhle projekt osloví. Pokud se Shiness na KS zafinancuje, vyjde začátkem příštího roku na PC a Mac. Uvažuje se též o vydání na PS4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články