Shodan se vrací - tvůrci Ultimy potvrdili vývoj System Shock 3
zdroj: tisková zpráva

Shodan se vrací - tvůrci Ultimy potvrdili vývoj System Shock 3

14. 12. 2015 16:42 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Petr to před pár dny předpověděl - studio Otherside Entertainment pracuje na System Shock 3. U zrodu hry stojí i zkušený veterán herního průmyslu Paul Neurath, který založil nejen Otherside, ale především studio Looking Glass, které původní dvě hry vytvořilo. Navíc Neurath není jediným členem původního týmu, který bude pracovat na trojce.

Kromě Neuratha se na vývoji hry v rané fázi podílí i Nate Wells, který pracoval jako výtvarník u dvojky a Robba Waterse, jenž připravil výtvarné koncepty pro oba díly (a kromě nich i třeba BioShock a BioShock Infinite). A jak si můžete poslechnout z nového audia na oficiálních stránkách, chybět nebude ani dabérka Terri Brosius jako hlas Shodan.

Vývoj je System Shock 3 se momentálně ve fázi tvorby konceptu a není vůbec jasné, jak hra bude vypadat. I proto najdete na oficiálních stránkách odkaz na dotazník se sérií několika otázek ohledně vašich herních preferencí. V dotazníku figuruje i otázka ohledně vašeho hodnocení virtuální reality, z čehož některá média usoudila, že System Shock 3 by mohl být VR hrou - v současné chvíli to však zní jako hodně divoká spekulace. Je běžné, že tým v rané fázi návrhu konceptu zjišťuje a testuje všechny možnosti ohledně zájmu cílové skupiny. Samozřejmě, pokud by většina dotazovaných řekla, že má velký zájem o VR, asi by se tvůrci o této možnosti začali uvažovat.

Tvůrci z Otherside dále v tiskové zprávě vysvětlují, proč se pustili do tvorby hry právě nyní. Neurath a spol. se zabývali myšlenkou na tvorbu trojky dlouho, ale neměli práva. Respektive, Otherside mají práva na veškerá pokračování System Shock, ale neměli práva na značku System Shock, protože patří studiu Night Dive Entertainment, což jsou tvůrci remasteru prvního System Shocku, pracují na remaku původního System Shocku a obecně se soustředí na zpřístupňování zapomenutých značek dnešnímu publiku v upravených verzích pro moderní hardware..

Otherside zjevně dlouho netušili, jak s právy na trojku naložit. Chtěli sice dělat pokračování, ale neměli značku. Night Dive by se dle předchozích prohlášení klidně s někým dohodli, protože sami na vývoj nové hry nemají potřebné zdroje, ale samozřejmě by zpřístupnění práv asi nechtěli zadarmo. Nakonec se ale oba týmy dohodly a budou spolupracovat na vývoji trojky, byť není jasné, jakou měrou přispěje Night Dive (možná jen tím, že zpřístupní práva).

Prozatím jsou to jediné informace, které o System Shock 3 máme. Ostatně, asi jich víc není, studio zjevně hledá formu, jaká by se hráčům zamlouvala. K odběru novinek o hře se můžete přihlásit právě vyplněním dotazníku, čímž i trochu můžete zformovat obraz o cílové skupině. Navíc tím získáte možnost vyhrát limitovanou edici printu Shodan od Robba Waterse.

Nejnovější články