Šílený Max pro PS Plus, zabiják ve viktoriánské Anglii pro Games with Gold
zdroj: tisková zpráva

Šílený Max pro PS Plus, zabiják ve viktoriánské Anglii pro Games with Gold

29. 3. 2018 13:16 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Když na to půjdu z osobního hlediska, minulý měsíc na tom byli majitelé PlayStationu předplácející si službu PS Plus o něco lépe než jejich kolegové s Xboxem a Games with Gold. Ne že by snad Superhot a Trials of the Blood Dragon byly špatné hry, to vůbec ne. Ale přeci jen Ratchet & Clank a hlavně Bloodborne jim to natřou na plné čáře. Ale nás teď zajímá duben, a tam dle mého názoru nastává vyrovnaný boj, který potěší obě strany.

Začneme u Xbox One, který poráží PlayStation minimálně v počtu her. Tou nejméně zajímavou je Cars 2, neboli videoherní adaptace animáku Auta 2. Po ní už je to naštěstí jen a pouze zajímavé. Kdo se rád bojí a zároveň se baví precizním ukrajováním končetin, tomu jistě udělá radost technik Isaac, který již podruhé čelí mimozemšťanům v Dead Space 2.

Kdo naopak vyznává absolutní klid a pohodu a rád si potrápí mozkové závity, tomu všemi deseti doporučuji logickou adventuru The Witness. Jen zapomeňte na jakoukoliv formu příběhu, ať nejste zbytečně zklamaní.

Nakonec si samozřejmě schovávám to nejlepší. Dubnovým Games with Gold bezesporu vévodí Assassin’s Creed Syndicate, k čemuž asi není třeba nic dodávat.

Teď už je načase přesunout se na druhou stranu barikády a odhalit, na co se mohou těšit majitelé PS4. Hry opět srovnám podle vlastního stoupajícího zájmu a minimalistickou Q*Bert Rebooted zmíním jen z nutnosti. Zbylé dvě příčky už naštěstí patří titulům, které naopak zmíním s nemalou radostí.

Série Trackmania je pro mě srdcová. Kdysi dávno patřila po boku Call of Duty 2, Counter Strike a Flat Out 2 k nejhranějším hrám na každé lanparty, jíž jsem se zúčastnil. V rámci PS Plus se na vás vyřítí skvělá předposlední Trackmania Turbo, která naštěstí zachovává bláznivost série.

Bláznivost je zároveň alfou a omegou tahouna dubnových her na PlayStationu. Kdo ještě nevyzkoušel, určitě by si měl najít chvilku na herního Mad Maxe. Sice nejde o vyloženou pecku, ale je tu pěkný postapokalyptický svět, drsné bitky a hlavně šílené honičky s bizarními stroji.

V případě PS Plus se všech her dočkáte 3. dubna (to znamená i In Space We Brawl a Toy Home pro PS3 a 99 VIDAS pro PS Vita), zatímco Games with Gold je klasicky rozdělené do dvou týdnů – 1. dubna dorazí The Witness a Cars 2: The Video Game (i pro Xbox 360) a 16. dubna dorazí Assassin’s Creed Syndicate a Dead Space 2 (i pro Xbox 360).

Nejnovější články