Sims 4 zamíří na tropické ostrovy a udělají z vás mořskou pannu
zdroj: tisková zpráva

Sims 4 zamíří na tropické ostrovy a udělají z vás mořskou pannu

9. 6. 2019 9:00 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Pokud nepatříte mezi nadšené fanoušky, možná vás překvapí, kolik expanzí do The Sims 4 už stihlo vyjít. Když si budete chtít pořídit sakumprásk všechny, vyjde vás to sice na zhruba tolik, co ojetý bavorák, ale obsahu nabízejí opravdu požehnaně. Zároveň se ale občas nejde ubránit úšklebku, když dorazí v podstatě stejná rozšíření, co už jste třeba vlastnili ke trojce. Vždyť proč neprodat takové Seasons dvakrát, no ne? To však, zdá se, nebude případ nového datadisku, který tvůrci oznámili na konferenci EA.

Jak už někteří kvůli včerejšímu úniku na Originu víte, bude se jmenovat Island Living a bude se v něm... žít na ostrově. Prostředí je inspirované polynéskou kulturou, tomu odpovídají i nové architektonické prvky, dekorace, nábytek a podobně. Samozřejmostí je i nálož patřičně tropického oblečení, křiklavých plážových košil, květinových věnců a tak dále. Až potud stará známá písnička, kterou by však mohly ozvláštnit noty dvou skutečných novinek.

zdroj: Archiv

Zaprvé: Voda jako prostředí, v němž se lze pohybovat a existovat. Oceán je z logiky věci všude kolem a bude se s ním pojit řada zcela nových aktivit. Třeba potápění a následný průzkum korálových útesů. Pod vodou rovněž narazíte na mořské panny (a pány) – nové hratelné postavy, podobné třeba upírům z předchozích nadpřirozených datadisků. Taky se budete moci sbratřit s delfínem. A pak ho osedlat a odskákat do západu slunce. Možná.

Zadruhé: Dynamické prostředí. Pointa je taková, že se na ostrově opravdu žije, nejedete tam pouze na dovolenou, a s tím se pojí i péče o okolí. Celý datadisk vůbec zřejmě bude mít environmentální nádech – vaši simíci se budou moci stát ekologickými odborníky a starat se o ostrov, pláže budou potřeba čistit a podobně.

Jak moc si dáte záležet, se pak má odrazit i ve vizuální podobě. Opečovaný ostrůvek bude překypovat zdravým porostem, veselým hmyzem a bůhvíčím ještě, zatímco když ho bezohledně zaprasíte, bude vám skomírat pod nohama. A pak vám nejspíš zakroutí krkem domorodý duch. Opravdu.

Jedná se o zajímavý prvek – piplat si vlastní sídlo (potažmo obchůdek, vlastníte-li příslušnou expanzi) jsou hráči dlouhá léta zvyklí, nutnost starat se o celý ekosystém by mohla být velmi příjemným zpestřením.

A pokud je první věc, co vás v souvislosti s pláží napadne, mužný Hasselhoff ve zpomaleném záběru, nejspíš se zaradujete i nad zmínkou, že se budete moci živit jako plavčíci. V případě, že vám datadisk padl do oka, se nemusíte chystat na žádné dlouhé čekání – ostrovní taškařice dorazí na počítače už za necelé dva týdny, 21. června. Konzole se pak dočkají 16. července.

Nejnovější články