Simulátor ElectriX nabízí kariéru opraváře elektroniky s temným hackerským příběhem
zdroj: tisková zpráva

Simulátor ElectriX nabízí kariéru opraváře elektroniky s temným hackerským příběhem

24. 11. 2018 14:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Když přijde slovo na divné simulátory čehokoliv, jsem v redakci asi jediný, komu zvědavostí naběhne husina. Nevím, kde se to ve mně bere, že rád trávím čas oráním polí, vykrádáním domů, těžením zlata, nebo opravováním stolních počítačů. Electrix: Electro Mechanic Simulator má nejblíže k poslednímu jmenovanému, ale namísto počítačů si posvítíte na mnohem menší elektroniku. A já už se zase nemůžu dočkat, až si to sám vyzkouším.

Jako ve všech podobných simulátorech začínáte hezky od píky s minimem znalostí, zkušeností a financí. Nejprve se vám dostanou na stůl lehké zakázky s prostou výměnou komponent, ale později dojde i na složitější úkoly, zvlášť když vám zákazník není schopný sdělit, co je se zařízením v nepořádku.

A právě jednotlivá zařízení jsou největším lákadlem hry ElectriX. Tvůrci zjevně nemají licence, takže nepočítejte, že byste uzřeli loga známých značek. Nicméně jednotlivé stroje snadno poznáte. Tedy platí to víc v případě starých tlačítkových telefonů, které se snažily o unikátní designy. Desítky smartphonů s pavoukem přes šestipalcové sklo od sebe dnes bez loga vlastně nemáte šanci rozeznat.

zdroj: Archiv

Ale pod ruku se vám nedostanou jen mobily. Dojde i na přenosné konzole včetně PSP, staré kamery a foťáky, a dokonce i časované výbušniny. Slyšíte dobře. ElectriX totiž nabízí temný příběh, který postupně odkrýváte hackováním se do jednotlivých zařízení a když si nedáte pozor, odhalíte něco, co vás může stát život.

Občas je tedy lepší vykašlat se na zákazníky, doplnit energii kafem, koupit nějaký šrot z eBaye a opravit ho pomocí jiného šrotu, který se vám válí v pokoji. Třeba tu věc nakonec rozchodíte a na jejím prodeji si vyděláte na další kafe. Nebo si budete mince schovávat pod polštář, časem postavíte dolovací stanici a vytěžíte kryptoměnu.

A podobných menších systémů nabízí ElectriX: Electro Mechanic Simulator opravdu hodně. Cílová skupina hráčů milující simulátory by se tak neměla vůbec nudit a možná je právě tohle cesta, jak zajistit dostatek vyškolených elektromechaniků pro budoucí generace… Já bych do opravy vlastního telefonu na základě tohoto simulátoru nešel, ale třeba se tací najdou. Až hra jednou vyjde (stránka na Steamu říká, že brzy), budu jim držet palce!

Nejnovější články