Simulátor soudních sporů Phoenix Wright vyjde na PC
zdroj: tisková zpráva

Simulátor soudních sporů Phoenix Wright vyjde na PC

24. 9. 2018 16:35 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Série o soudních přích Phoenix Wright: Ace Attorney byla dosud výsadou konzolistů, Capcom nicméně pokračuje v udobřování s PC komunitou a minimálně úvodní trilogii plánuje přenést i na monitory počítačů. Vizuální novely o šarmantním právníkovi by dokonce měly dorazit už na začátku příštího roku.

Z pohledu někoho, kdo se o právnickou dráhu svého času zajímal, by pro mě advokátské eso Phoenix Wright mělo být zřejmě vzorem, avšak v dobách jeho největší slávy jsem nevlastnila ani konzoli od Nintenda, ani nedisponovala tak pokročilou soudní angličtinou.

První Ace Attorney vyšlo na Game Boy Advance už v roce 2001, dnes většinu z nich nainstalujete na moderní mobilní telefony s iOS nebo Androidem. Vzhledem k tomu, že jde o vizuální novely, kde soudní pře řešíte skrz rozhovory a trochu té detektivní práce, nejsou nijak zvlášť hardwarově náročné a jejich konverzím nic moc nebrání.

zdroj: Archiv

Trilogie o Phoenixu Wrightovi se zaměřuje přirozeně na práci tohoto znamenitého obhájce a v duchu vizuálních novel i na vztahy s jeho kolegy. Takovým tím kladívkem vás sice bušit nenechají, ale můžete zvolat: „Námitka!“ skoro kdykoliv, kdy se vám zlíbí.

Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy vyjde na začátku příštího roku na Steamu, Xbox One, PlayStation 4 a dle japonské tradice i na Nintendo Switch. Soubor prvních tří her ze série vyšel už v roce 2014 na 3DS, ovšem tohle bude vůbec poprvé, kdy si právnické drama můžete dát na domácí konzoli od někoho jiného než od Nintenda a zároveň první příležitost si ho zahrát na počítači mimo Japonsko oficiální cestou.

Nejnovější články