Sir Lancelot a čarodějka Morgana si v nové adventuře dávají taneček smrti s Rozparovačem
zdroj: tisková zpráva

Sir Lancelot a čarodějka Morgana si v nové adventuře dávají taneček smrti s Rozparovačem

23. 11. 2017 17:02 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Po přečtení titulku vám asi zůstává rozum stát a obočí ne a ne klesnout na své obvyklé místo. Ale britské studio Salix Games si jako svůj první titul opravdu zvolilo adventuru Du Lac & Fey: Dance of Death. Jak je napadlo přenést postavy z legendy o Artušovi do 19. století a učinit z nich detektivy v jednom z nejznámějších případů sériového vraha, je mi záhadou. Každopádně je to záhada, kterou bych rád vyřešil, ale k tomu je nejprve potřeba přispět na vznik hry na Kickstarteru.

Du Lac a Fey nejsou do budoucnosti přeneseni jen tak bez souvislostí. Sir Lancelot Du Lac je jaksi nesmrtelný, a tím pádem stejný fešák po staletí. Morgana Le Fay (ve hře z nějakého důvodu zkomolena na Fey) je svým způsobem také nesmrtelná, ale po světě kráčí jako docela jiná fešanda. Po pádu Kamelotu se proti ní obrátila její vlastní kletba, která z ní udělala drzou, ale sympatickou fenku.

Společně si krátí dlouhé chvíle řešením slavných kriminálních případů napříč časem. Dance of Death je přivádí do Londýna ve smogovém 19. století, kde řádí pověstný Jack Rozparovač. Sami si však nevědí rady, proto do party záhy přibírají třetí členku Mary Kelly. Jedná se o obyvatelku Whitechapelu s magickým tajemstvím, které může být klíčem k zastavení tajemného vraha.

Pozor, následuje historický spoiler, který může a nemusí mít vliv na herní příběh! Chcete-li se ho uchránit, raději honem přeskočte na další odstavec. Připraveni? Mary Jane Kelly je ve skutečnosti považována za vůbec poslední oběť Jackova řádění a jistě existuje důvod, proč si tvůrci zvolili právě ji pro účely doplnění kádru.

Z herního hlediska očekávejte klasickou upovídanou adventuru s výslechem svědků, ve které můžete volně přepínat mezi třemi hlavními protagonisty. Správná volba postavy povede často k posouvání případu kupředu, protože jak Du Lac, tak i Fey a Kelly disponují unikátními schopnostmi (u Fey bych očekával například dobrý čich, zatímco Lancelotův šarm by mohl platit na bohaté paničky v rozhovorech).

Za zmínku ještě stojí hvězdné obsazení dabérů, a i přes smyšlené zasazení si tvůrci dali záležet na reálném vykreslení dobového Londýna. Pokud je vám adventura Du Lac & Fey: Dance of Death po chuti, přispějte na kampaň alespoň 20 librami, a v červenci příštího roku může být vaše. Tedy za předpokladu, že tvůrci vyberou minimálně 40 tisíc liber.

TenBells_1080p zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články