Slavná vesmírná strategie Homeworld se vrací s třetím dílem
zdroj: tisková zpráva

Slavná vesmírná strategie Homeworld se vrací s třetím dílem

2. 9. 2019 11:35 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Kdyby se vakuem vesmíru mohl šířit zvuk, hvězdy by se třásly rykem nadšených fanoušků. Z galaktického prázdna se vynořuje Homeworld 3, plnohodnotné pokračování kultovní strategie Homeworld, které se odehrává po příběhu dvojky. Hyperprostorové brány čekají na vaše flotily – a někde v temnotách na ně číhají i nepřátelé.

Série Homeworld se po svém debutu na přelomu tisíciletí v nedávné době vrátila hned dvakrát – nejdřív v remasterované kolekci prvních dvou dílů z roku 2015 a pak o rok později ve formě prequelu Deserts of Kharak. To byla velice dobrá hra, ale jezdili jste tam po poušti s obří letadlovou lodí a oddávali se pozemnímu boji, nikoliv střetům gigantických flotil přímo ve 3D vesmírném prostoru.

Homeworld 3 se vrací ke kořenům, k bitvám, v nichž se chvíli věnujete eskadrám maličkých stíhaček, chvíli se soustředíte na obrovitánské mateřské lodě, kam se takových letadýlek vejdou stovky. A všechno to samozřejmě bude výrazně hezčí než v roce 1999.

zdroj: Gearbox

Ale dočkejte času jako lidstvo Marsu. Práce na třetím Homeworldu teprve začaly a výsledek si pravděpodobně budete moct zahrát až na konci roku 2022. V současné době probíhá crowdfundingová kampaň na Figu, která už splnila svůj megalomanský cíl jednoho amerického dolaru, takže pokud byste chtěli do hry investovat, případně si pěkně po kickstarterovsku zařídit kopii hry dopředu, zamiřte tam.

Vývojáři si od kampaně na Figu slibují, že se díky ní shromáždí komunita fanoušků, která bude tvarovat vývoj hry svými návrhy a doporučeními. Pokud Homeworld podpoříte, získáte zároveň přístup do speciálního discordového kanálu, kde můžete s vývojáři přímo komunikovat. A vývojáři to jsou staří dobří – veteráni původních dílů včetně samotného Roba Cunninghama.

Pokud jste třeba Homeworld kdysi hráli a rádi byste se do jeho světa vrátili, ale nechce se vám čekat na rok 2022, možná by vás mohla zaujmout odměna za příspěvek 60 dolarů. Ta vám totiž kromě kopie trojky a přístupu na Discord přihraje právě i remasterovanou kolekci původních her a Deserts of Kharak k tomu.

Nejnovější články