Slovanský folklór se vrací v pokračování tahové strategie Thea: The Awakening
zdroj: tisková zpráva

Slovanský folklór se vrací v pokračování tahové strategie Thea: The Awakening

24. 9. 2017 12:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Thea: The Awakening byla průlomová hra malého polsko-britského studia MuHa Games, kterou nebylo lehké zařadit do žánru. Byla to tahovka, obsahovala prvky strategie, našlo se v ní i RPG, jednalo se o survival a roguelike, svět byl procedurálně generovaný a souboje řešeny zase karetním duelem. Dohromady to ale dávalo smysl a tak jsme se dočkali i datadisku. Od vydání uplynuly dva roky a dvojka už je na cestě.

Thea 2: The Shattering v podstatě ve všem kopíruje svého předchůdce, ale zároveň v tom chce být logicky lepší. O grafice to platí samozřejmě také. Opět vás tak čeká průzkum procedurálně vygenerovaného světa, ve kterém se vše inspirovalo slovanským folklórem.

Můžete stavět nová města a rozšiřovat tak svůj vliv, těžit suroviny a jejich kombinováním vytvářet nové vzácné prvky, řešit konflikt diplomatickou cestou nebo brutálním způsobem skrze karetní minihru… Je jen na vás, zda si chcete podmanit svět po politické stránce, smazat nepřítele tvrdou rukou nebo si vystačíte s pouhým prozkoumáváním světa a na nějakou velmoc se vykašlete.

zdroj: Archiv

V případně jedničky se hráči dočkali dodatečných bezplatných DLC, které se postaraly o nové questy, kooperativní multiplayer a velké rozšíření. Stejný přístup k rozšiřování obsahu je v plánu i u Thea 2, ale tentokrát bude kooperace součásti základu.

Dodatečně se počítá především s různými modovacími nástroji, které hráčům umožní vytvářet vlastní příběhy s větvenými dialogy. Thea 2: The Shattering by se měla přesunout do předběžného přístupu na Steamu v létě příštího roku, ale už teď si ji můžete předobjednat podpořením tvůrců na Kickstarteru.

Samotná hra vás zde vyjde na 15 liber a nechybí samozřejmě ani dražší odměny s merchandisingem a původní hrou Thea: The Awakening. Tvůrci se nebojí přiznat, že již disponují veškerými prostředky na vývoj hry a kampaň tak slouží k zafinancování dodatečných prvků jako jsou 3D postavy na kartách apod. Zároveň je původní hra na Steamu opatřena 50% slevou a tedy cenovkou pouhých 10 eur.

Nejnovější články