Slovenská hra BonVoyage! zajímavým způsobem potrápí vaše mozkové závity
zdroj: tisková zpráva

Slovenská hra BonVoyage! zajímavým způsobem potrápí vaše mozkové závity

17. 6. 2019 13:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Slovenský designér Boris Zápotocký loni vydal hru Car Puzzler, která zvítězila ve Slovenské hře roku 2018 v kategorii mobilních her. Ale dočkala se i vydání na Steamu, kde se zanedlouho po boku mobilů objeví jeho druhý počin BonVoyage!.

BonVoyage! bere docela obyčejnou myšlenku a posouvá ji vpřed. Každá z víc než 60 úrovní před vás staví výzvu, která spočívá ve vytvoření souvislé cesty pro rytíře k truhle. Cestu skládáte z jednotlivých dílků rozházených po mapě, přičemž každý dílek má určitý dosah, může se pohybovat jen po určité ose a tak podobně.

Na základ se postupně nabalují další a další mechanismy, později řešíte víc rytířů najednou, hru si můžete sami ztížit skrytím vodící čáry a samozřejmě se snažíte provést co nejmenší počet tahů, abyste předběhli ostatní hráče v žebříčcích.

zdroj: Archiv

Předdefinovanými úrovněmi to naštěstí nekončí, o nekonečné trápení vašeho logického uvažování se postará generátor puzzlů. I když BonVoyage! vychází 20. června na Steamu, berte na vědomí, že jde o primárně mobilní hru, čemuž odpovídá horší ovládání na poměry počítačových her. Ale na telefonech půjde o příjemnou logickou hru, která vás na pár hodin určitě zabaví.

Nejnovější články