Slovenské RPG Urtuk: The Desolation chce zaujmout tahovými souboji a temným světem
zdroj: tisková zpráva

Slovenské RPG Urtuk: The Desolation chce zaujmout tahovými souboji a temným světem

10. 2. 2017 17:34 | Novinky | autor: Adam Homola |

Slovenské vývojářské studio Mad Sheep Games nepatří mezi známé stálice herní scény, ale mohlo by na sebe upoutat chystaným RPG Urtuk: The Desolation. Nedávno oznámená hra je projektem dvojice vývojářů a zaměřuje se na tahové souboje a prozkoumávání světa s možností zapnout permanentní smrt a udělat tak hru výrazně obtížnější.

Urtuk: The Desolation budete hrát za Urtuka, kterému se podařilo s pomocí Eldrica prchnout ze sanatoria, kde na něm dělali lékařské experimenty. Bohužel, jejich následkem se Urukův stav každým dnem zhoršuje. Vaším úkolem je najít lék dřív, než vám hlavní postava pod rukama zemře. Pro změnu tak nemusíte zachraňovat svět, ale vyléčit sebe sama, což je minimálně na tradiční fantasy RPG příjemná změna.

Ve hře ale příliš fantasy prvků nepotkáte. Nejde sice o přísně realistický svět, nicméně na elfy, trpaslíky, nebo draky máme rovnou zapomenout. Kdysi po stejném světě chodili obři, kteří už ale dávno vymřeli a v jejich existenci spočívá jisté pojítko s léčbou Urtuka.

zdroj: Archiv

Mapa herního světa by měla být velká, a hlavně kompletně otevřená hned od začátku. Na její prozkoumávání, a především na souboje nebudete sami, neboť si můžete do party přidat další společníky a parťáky. Prvním bude Eldric, ale časem bude jejich výběr pestřejší, a hlavně nezbytný kvůli soubojům. Urtuk je totiž v tak špatném stavu, že sám bojovat nemůže, a tak ho na bojišti neuvidíte.

V soubojích hraje důležitou roli také pozice nepřátel, jejich obíhání ze stran a prostředí, kdy můžete svého soka třeba dotlačit na bodáky, jak ukazuje přiložené video. Úplně všem soubojům se ve hře nevyhnete, ale některé potyčky budete moci vyřešit jen pomocí dialogů. Jinak zde na vás čekají klasické propriety RPG od různých tříd, přes schopnosti, až po inventář apod.

Při tom všem budete muset dávat pozor také na staminu, protože jít do souboje vyčerpaní skutečně nechcete. Stamina se vám postupně doplňuje na začátku každého kola. Urtuk: The Desolation vyjde zatím neznámo kdy, ale až to vývojáři z Mad Sheep Games dodělají, zahrajeme si na PC, Macu a Linuxu. Oficiální web hry najdete pod tímto odkazem.

Nejnovější články