Slovenský dungeon Vaporum slibuje steampunkové prostředí a jednoho hrdinu
zdroj: tisková zpráva

Slovenský dungeon Vaporum slibuje steampunkové prostředí a jednoho hrdinu

20. 2. 2015 13:55 | Novinky | autor: Adam Homola |

Líbil se vám Legend of Grimrock? Máte rádi steampunk? Pokud jste odpověděli dvakrát ano, mohl by vás zajímat projekt Vaporum od bratislavského studia FatBot Studio. Má jít o steampunkový dungeon crawler z pohledu první osoby, který ale Grimrock nehodlá kopírovat (namísto party ostatně ovládáte jen jednoho hrdinu). Vývojáře úspěch Grimrocku jen inspiroval a dokázal, že o podobný typ hratelnosti je mezi hráči pořád zájem.

Při hraní Vaporum se pohybujete na klasické mřížce v dungeonu a všechno vidíte z vlastních očí, ale tentokrát bez party hrdinů - na všechno jste sami. Naznačuje to i zápletka příběhu v následujícím traileru. Hlavním tahákem hry by ale měly být akční souboje a řešení mechanických puzzlů ve světě protkaném záhadami.

zdroj: YouTube.com

Prozkoumávání všech zákoutí podivné věže, u které se hrdina objevil, má být stejně důležité jako souboje. V nich tvůrci kladou důraz na to, aby si každý hráč vyvinul vlastní styl hraní, namísto neustálého počítání čísel a koukání do tabulek. Hlavní postavu si hráči mohou navrhnout a upravovat, ale do detailů zatím vývojáři v tomto  ohledu nezašli. Ostatně, času mají zatím více než dost.

Vaporum snad vyjde někdy v budoucnu na PC a Mac, a pokud se vám líbí, můžeme vás rovnou nasměrovat na oficiální stránky nebo na Steam Greenlight, kde můžete dát hře palec nahoru. V galerii pak najdete první obrázky a na záložce s videi i čtyři videa, kde uvidíte i záběry z hraní pre-alpha verze hry. Třeba takovéto:

zdroj: YouTube.com

Nejnovější články