Sniper: Ghost Warrior 3 vychází bez multiplayeru a s technickými problémy
zdroj: tisková zpráva

Sniper: Ghost Warrior 3 vychází bez multiplayeru a s technickými problémy

26. 4. 2017 14:20 | Novinky | autor: Adam Homola |

Sniperská stealth akce Sniper: Ghost Warrior 3 nabízí několik velkých map, několik herních stylů, ale i přes několik odkladů vydání nevyšla v kompletním stavu. Jmenovitě chybí multiplayer, o kterém dříve tvůrci mluvili v rozhovorech, ale ve hře byste ho hledali marně. Momentálně si tak zahrajete jen sami s tím, že multiplayer se do hry dostane až někdy ve třetím kvartálu tohoto roku formou bezplatného updatu.

Multiplayer přitom nebyl oznámený jako DLC, které by hru rozšířilo až několik měsíců po vydání. Nemilý je také fakt, že vývojáři vynechání multiplayeru jaksi zapomněli oznámit a kápli božskou až v den vydání, tedy včera.

Prý se potřebují soustředit na singleplayer, jeho podporu a rozšiřování skrze updaty, a tak musel multiplayer stranou, jak přiznali ve stanovisku pro GameSpot. O multiplayeru přitom tvůrci mluvili například ještě na konci minulého roku s tím, že ho chtějí po vydání hry taktéž rozšiřovat a vylepšovat.

zdroj: Vlastní

Absence multiplayeru je jedna věc, ovšem druhá je přiznání se k tak zásadní změně až v den vydání. Vývojáři o něm v minulosti otevřeně mluvili, oba předchozí díly ho obsahovaly hned při uvedení hry na trh, a tak nebyl důvod předpokládat, že to bude tentokrát jinak. Singleplayer navíc není, alespoň podle prvních reakcí kritiků i hráčů na Steamu, žádný zázrak a podle všeho jde o víceméně lehce nadprůměrnou akci, kterou, i navzdory několika odkladům, táhnou dolů technické problémy.

Majitele PS4 verze hry jistě nepotěší ani údajně extrémně dlouhé, téměř pětiminutové loadingy. Těch jsou si vývojáři vědomi a ve hře jsou prý úmyslně jednoduše proto, aby byly pak jakékoliv další loadingy během mise (fast travel, respawn…) co nejkratší, jak potvrdili pro GameSpot.

Singleplayer a nakonec i multiplayer Sniper: Ghost Warrior 3 budou podporovat nadcházející updaty které najdete v rámci season passu. Ten stihl rozšířit hru hned v den vydání, a to o singleplayerovou kampaň The Escape of Lydia, odehrávající se před dějem hlavní kampaně. Přibyl už také kladkový luk Compound Bow a vozítko Buggy.

Dodatečné informace o season passu vývojáři ještě zveřejní, stejně jako přesné datum vydání multiplayeru.

Nejnovější články