Snové fyzikální hrátky Suicide Guy jsou navzdory názvu veselé, nikoli depresivní
zdroj: tisková zpráva

Snové fyzikální hrátky Suicide Guy jsou navzdory názvu veselé, nikoli depresivní

28. 7. 2017 9:45 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Jak už jsem prozradil v titulku: Suicide Guy nemá nic společného s depresí nebo tématem sebevraždy. Naopak jde o humornou a lehkovážnou hru. Význam názvu se vyjasní během průchodu 25 úrovněmi, v nichž z pohledu první osoby řešíte různé fyzikální hádanky s cílem onu úroveň… ukončit. Levely se od sebe dramaticky liší, protože celé vyprávění se odehrává v hlavě spícího hlavního hrdiny. S vaší pomocí se ze svých divných snů musí vzbudit dřív, než bude pozdě.

Vývojář Fabio Ferrara poskládal dohromady adventuru poháněnou netradičním příběhem i vtipnými momenty způsobenými nejen potrhlým scénářem, ale také fyzikálními blbinami spočívajícími v pohybování bednami, házení předměty, míchání magických lektvarů atd. Budete moci dokonce řídit vozidla! To všechno proto, abyste splnili důležitou misi a po cestě posbírali tolik uschovaných tajemství, kolik jen bude možné.

zdroj: Archiv

Pokud se na trailer dodíváte až do konce, dočkáte se názorné demonstrace toho, že Suicide Guy si libuje také v popkulturních odkazech. Zda půjde jen o pomrknutí fanouškům, nebo jestli se sem promítnou i některé herní principy oblíbených titulů, to si netroufám odhadnout, ale vypadá to, že minimálně dvoubarevných portálů ve stylu Valve si na chvilku užijete.

Upřímně řečeno nevím, co dál bych vám o téhle hře vykládal. Mám pocit, že jde o jeden ze zážitků, který si prostě musíte zahrát, abyste měli jasnou představu o tom, co je zač. Naštěstí vás takový experiment nevyjde nikterak draho. Suicide Guy se na Steamu prodává za příjemnou cenu 5 €.

Nejnovější články