Sony představila program na přenos vašich her z PSP na Vita
zdroj: tisková zpráva

Sony představila program na přenos vašich her z PSP na Vita

11. 11. 2011 15:19 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

UMD Passport Program je systém, který vám umožní přenést hry z vašich UMD na (výhledově) zakoupený nový handheld PS Vita.

Momentálně se program s daty uvedení do provozu týká japonského vydání handheldu, ale dá se čekat, že to samé přijde i u nás. A ve výsledku je to celkem kontroverzní krok, který je ale na druhou stranu lepší, než předchozí přístup Sony.


Přenos her bude prováděn následovně: Nejprve si stáhnete UMD Registration Application z PlayStation Store na svoje PSP. Následně výše zmíněný program nabootujete z XMB menu a vložíte UMD, které chcete registrovat pro Vita. Pak už vás program navede a vy si budete do Vita nahrát svou, na PSN registrovanou, hru. Za poplatek, který se bude rovnat snížené ceně hry. Bum.

O tom, že to nebude zadarmo, už nějaký čas víme, ale formulace o zlevněné ceně hry zavání vyššími částkami, než jsme čekali. Ceny her se uvádí mezi 500-1500 jeny, což je dobrá suma, ale to je Japonsko, u nás to může ve zcela jiných relacích. Do programu je momentálně zahrnuto 200 her. My se teď můžeme zamýšlet nad tím, zda je etické, chtít znovu peníze za hru, jíž jsme zaplatili. Na druhou stranu, vzpomeňte na neexistující zpětnou kompatibilitu PS2 a PS3 (vyjma úplně prvního modelu PS3). Tohle je alespoň trochu lepší situace. Navíc by mělo být možné přenést i uložené hry.

Nejnovější články