Sony přepouští prostor Microsoftu. Nadcházející E3 se nezúčastní
zdroj: tisková zpráva

Sony přepouští prostor Microsoftu. Nadcházející E3 se nezúčastní

16. 11. 2018 12:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

To si takhle před spaním ještě jednou projedu Facebook a najednou bum, Sony nebude na E3. Takovou zprávu jsem rozhodně nečekal, stejně jako miliony fanoušků, kteří nemají radost. Sony na největší herní události roku přeci jen platila za jedno z nejzásadnějších lákadel. Ale tomu je teď konec. Společnost se minimálně příští rok neukáže a neumožní hraní svých her na americké výstavě.

„Jak se průmysl vyvíjí, Sony Interactive Entertainment hledá nové způsoby zapojení komunity. Fanoušci PlayStationu jsou pro nás vším a my stále inovujeme, myslíme jinak a experimentujeme s možnostmi, jak potěšit hráče. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli neúčastnit E3 v roce 2019. Zkoumáme nové, ale povědomé cesty zapojení komunity v příštím roce a nemůžeme se dočkat, až se o ně s vámi podělíme,“ řekla společnost Sony Game Informeru.

Nabízela se samozřejmě otázka, zda se Sony inspiruje u EA, která se také oddělila od E3 a pořádá paralelně vlastní výstavu. Jenže Sony nic takového neplánuje. Opravdu by mě zajímalo, co má za lubem, protože letos zrušilo i vlastní PlayStation Experience.

Může se uchýlit k vlastním video kanálům po vzoru Nintenda a jejich Directu, nebo třeba rozjede vlastní con jako Blizzard. Dříve či později se to dozvíme. Někdy nám přeci musí pořádně představit Death Stranding, The Last of Us: Part II, Ghost of Tsushima a další světem očekávané tituly.

Nyní je jisté jen to, že je neuvidíme v červnu na E3. Je tedy konec „soutěžení“ dvou gigantů v tom, kdo udělá lepší tiskovou konferenci. Pokud se Microsoft na výstavu taky nevykašle, může se snadno postarat o největší show a tím na sebe strhnout veškerou pozornost, když bude Sony tou dobou mlčet.

Na každý pád dostávají návštěvníci další důvod, proč neutratit desetitisíce za výlet do Los Angeles. Her tam samozřejmě bude pořád dostatek, ale některé z těch nejlákavějších nikoliv.

Nejnovější články