Sony spustí PlayStation Now i na PC a nabídne bezdrátový USB adaptér pro DualShock 4
zdroj: tisková zpráva

Sony spustí PlayStation Now i na PC a nabídne bezdrátový USB adaptér pro DualShock 4

24. 8. 2016 11:40 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Šuškanda se potvrdila. Po včerejším úniku informací Sony oficiálně oznámila brzké (24. srpna) spuštění služby PlayStation Now na PC ve vybraných evropských zemích (zatím jen Holandsko, Belgie, Velká Británie). To znamená, že si na svém počítači můžete za měsíční předplatné zahrát i dosud exkluzivní PS3 tituly včetně The Last of Us nebo Journey. V herní knihovně jich najdete přes 400. Nepůjde ovšem o klasické PC porty, protože PS Now je streamovací služba, která vám bude hry přehrávat z cloudu přes internet. Rychlé a stabilní připojení je tím pádem nutností. A navíc si můžete nechat zajít chuť na hry z PS4, které PS Now, logicky, nenabízí.

Sony si ale pro PC hráče připravila ještě jednu novinku – USB bezdrátový adaptér pro DualShock 4. Jednoduše jej strčíte do počítače a můžete bez problémů používat ovladač pro PS4 se všemi jeho funkcemi bez nutnosti mít ho zapojený kabelem. Adaptér navíc docela hezky modře svítí. Akorát nebude zadarmo – abyste tuhle malou věcičku získali, musíte si připravit 25 dolarů. Adaptér bude ve vybraných zemích k dispozici od 24. srpna, společně s PC verzí PS Now.

adapter zdroj: tisková zpráva

Pro všechny české hráče, kteří by o PS Now na PC či adaptér měli zájem, však zůstává nezodpovězena jedna palčivá otázka. Nikdo totiž zatím neví, kdy by služba měla být spuštěna u nás. Podle Sony se jí nejdřív dočkají tři zmíněné evropské země, a po nich Severní Amerika. Je Česká republika tou správnou částí Evropy? Zatím bohužel ne.

Nejnovější články