Sony vydá svou první retro konzoli PlayStation Classic s 20 hrami
zdroj: tisková zpráva

Sony vydá svou první retro konzoli PlayStation Classic s 20 hrami

19. 9. 2018 9:49 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Žijeme v pozoruhodné době. Technologie ženou kupředu obrovským tempem, ale my se přesto rádi vracíme do dávné minulosti. A tím my myslím hráče, vývojáře, i vydavatele. V Sony si jsou dobře vědomi síly nostalgie, takže si pro nás připravili lahůdku v podobě PlayStation Classic. Jde o nové vydání vůbec první konzole s touto značkou, které dorazí v den 24. narozenin původního zařízení.

V podstatě jde o úplně stejnou pohádku jako v případě konzole SNES Classic od Nintenda, viz článek. V případě PlayStationu dostanete o 45 % menší krabičku (poměr k ruce na obrázku výše je vypovídající) s HDMI připojením do televize a dvěma klasickými ovladači, abyste si mohli zapařit některé z dvacítky her na gauči i s kamarádem.

Nenechte se zmást designem. I když se PlayStation Classic po vzhledové stránce ztotožňuje se svým předobrazem, krytku CD mechaniky neodklopíte a disk do ní nevložíte. A to ani taková ta miniaturní „cédéčka“. Konzole totiž dorazí se dvěma desítkami předinstalovaných titulů.

zdroj: Archiv

Na kompletní seznam her si musíme ještě pár dnů či týdnů počkat, ale hned první pětice je plná klenotů – Final Fantasy VII, Tekken 3, R4: Ridge Racer Type 4, Wild Arms a Jumping Flash! A co těch zbylých 15? Dočkáme se Metal Gear Solid, Driver, Spyro the Dragon, Tomb Raider 2, Gran Turismo 2, nebo snad Legacy of Kain: Soul Reaver?

Skvělých her vyšlo na PlayStation víc než 20, jinak by se konzole asi nechlubila 120 miliony prodaných kusů (tedy v kombinaci s později vydanou revitalizovanou PlayStation one). V každém případě zatím kroťte svá očekávání, protože ještě nepadlo jediné slovo o dostupnosti.

Nevíme, zda bude PlayStation Classic kusově omezená, a zda se vůbec vydá i na náš trh. V každém případě s ní počítejte od 3. prosince za cenu 99 eur. V balení kromě konzole najdete dva ovladače a HDMI kabel. Síťový adaptér není dodáván, ale snad úplně každý má dnes doma odpovídající USB nabíječku.

PlayStation Classic zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články